Τουρκία: Με τηλεοπτικό σίριαλ επιτίθεται εναντίον της Ελλάδας

Μέσω ενός τηλεοπτικού σίριαλ επιχειρεί το καθεστώς Ερντογάν να καλλιεργήσει ανθελληνικό κλίμα στην κοινή γνώμη της γείτονος.
Απειλές & ανθελληνικό κλίμα
Η πολεμική σειρά «Η κόκκινη σημαία» έχει πρωταγωνιστές «καλούς» Τούρκους στρατηγούς, οι οποίοι καταπολεμούν τρομοκράτες και λαθρέμπορους όπλων, οι οποίοι απειλούν την Τουρκία.

Ο στόχος βρίσκεται σε ένα νησί στο εξωτερικό, χωρίς να αναφέρεται η πραγματική ονομασία του, στους τοίχους όμως φαίνονται συνθήματα τα οποία είναι γραμμένα στα ελληνικά αλλά και χάρτες με την Ελλάδα.

Ο ίδιος Ερντογάν απείλησε πως αν η Ελλάδα δεν κάτσει φρόνιμα θα υπάρξει επίθεση από… «τρελούς Τούρκους».

Η τουρκική επιθετικότητα ενοχλεί όλο και περισσότερο και πέρα από τον Ατλαντικό.

«Yπό την ηγεσία του Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους, να αναστέλλει την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, να θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία και να αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς κανόνες. Αυτή η συμπεριφορά δεν πρέπει να επιβραβευθεί με νέα F-16», ανέφερε ο Ντέιβιντ Σισιλίνι, βουλευτής στις ΗΠΑ.

Αυστηρή απάντηση της Αθήνας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε σε αυστηρό τόνο στην τουρκική προκλητικότητα.

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τουρκική ηγεσία στον αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης. Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. Οι θέσεις της είναι πασίγνωστες, σταθερές, ξεκάθαρες και απόλυτα ισχυρές. Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται  από κανέναν και με κανένα τρόπο».

«Τα ελληνικά όπλα θα μετατραπούν σε όπλα ΝΕΜΕΣΙΣ ενάντια σε όποιον αποτολμήσει την ύβρη», ανέφερε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό, η Ελλάδα συνεχίζει το εξοπλιστικό της πρόγραμμα. Την Τρίτη η Πολεμική Αεροπορία θα παραλάβει το 5ο F-16 που αναβαθμίστηκε σε επίπεδο Viper και στην τελετή έχει προσκληθεί ο πρωθυπουργός.

Πηγή: megatv.com