Το τέρας…

 Στις 11 Αυγούστου 2015 δημοσιεύτηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε ως νόμιμη η απόλυση εκπαιδευτικού από το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών.

 

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Η εκπαιδευτικός ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των υπηρετούντων σε ιδιωτικά σχολεία (ΟΙΕΛΕ) θεώρησε ότι η απόλυσή της προσφερόταν να συνδεθεί με το εξής γεγονός: Ενα παιδί της τρίτης γυμνασίου γύρισε και μίλησε σε συμμαθητή του, κατά τη διαδικασία γραπτής εξέτασης, στην οποία η εκπαιδευτικός ήταν συνεπιτηρήτρια. Η ίδια παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι δεν έπιασε το παιδί να αντιγράφει. Επομένως δεν έγραψε παρατήρηση στην κόλλα του ούτε είπε κάτι στη συνεπιτηρήτριά της, για να αναφερθεί το περιστατικό στη διεύθυνση του Γυμνασίου, ως είθισται σε περίπτωση αντιγραφής, ώστε να μηδενιστεί ο μαθητής.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς εκπαιδευτικός για να ξέρει ότι το να γυρίσει ένα παιδί και να μιλήσει με τον συμμαθητή του δεν νοείται ως αντιγραφή και ου προς… θάνατο!

Ομως, για τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και την εκπαιδευτικό είχε σημασία το όνομα και το επίθετο του παιδιού. Αλλο να γυρίσει πίσω ένας οποιοσδήποτε δεκαπενταετής κι άλλο ο Κώστας Σαμαράς, που ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

Η λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε μπροστά από τον ανεμιστήρα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα ηθικής εξόντωσης και διαπόμπευσης του παιδιού, που όμοιά της δεν νομίζω να υπήρξε στα σύγχρονα εκπαιδευτικά χρονικά: Η εκπαιδευτικός, συνεπικουρούμενη από τον πρόεδρο του συνδικαλιστικού της οργάνου, συνέδεσε την απόλυσή της με τη δήθεν εκδικητικότητα του Κολλεγίου επειδή δήθεν κατέλαβε τον μαθητή να αντιγράφει!

Ασχετο που η διεύθυνση του Κολλεγίου, πολλούς μήνες πριν από το περιστατικό, την είχε προειδοποιήσει εγγράφως και με προφορικές παρατηρήσεις τόσο για την απόδοσή της όσο και για τη συμπεριφορά της.

Ασχετο που το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ευσταθούσε ο εκ των υστέρων ισχυρισμός της εκπαιδευτικού, ότι τάχα απολύθηκε από εκδικητικότητα επειδή συνέλαβε τον μαθητή να αντιγράφει, καθώς ο μαθητής δεν αντέγραφε! Απλώς, τον είδε να γυρίζει πίσω και να μιλάει.

Η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε να επικαιροποιήσει τη χυδαιότητα μέσω του ρυπαρού εντύπου που εργολαβικά κάνει το ψέμα «θέμα» και τη λάσπη «αποκάλυψη». Εβαλε στο στόχαστρο τον Κώστα Σαμαρά, φοιτητή σήμερα, ενώ ο ανεκδιήγητος Παπαδημούλης δήλωσε ότι οφείλει ο πατέρας του να δώσει εξηγήσεις! Ούτε ο Γκαίμπελς!

Ο Κώστας Σαμαράς έχει δικαιωθεί και δικαστικά. Το μόνο του «έγκλημα» ήταν ότι στα δεκαπέντε του χρόνια γύρισε και μίλησε σε συμμαθητή του στις εξετάσεις. Το μεγαλύτερο έγκλημά του: το όνομά του.

Ο Τσίπρας, που εν γνώσει του σχεδιάστηκε η νέα διαπόμπευση του Κώστα, να ξέρει ότι η κατάρρευσή του δεν θα σταματήσει… από τη δήθεν αντιγραφή. Επιταχύνεται.
Το τέρας της φασιστικής προπαγάνδας που δημιούργησε, αυτό και θα τον κατασπαράξει.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Πηγή: kritipress.gr