Η τελευταία ζαριά του Τσίπρα είναι ο διχασμός

 Τα προπαγανδιστικά sms του Μαξίμου που αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος ότι στάλθηκαν λίγες ημέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, είναι από μόνα τους τόσο εξοργιστικά που δεν θέλουν και πάρα πολύ μεγάλο σχολιασμό.

 

Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς*

Παρόλα αυτά μέσα από αυτά που θέλησαν οι κυβερνώντες να πουν εκείνες τις τραγικές ώρες ήταν και το περίφημο «θα κερδίσουμε τις εκλογές. Θα αναμετρηθούν δύο διαφορετικοί κόσμοι».

Με λίγα λόγια αυτή είναι η οδηγία του Αλέξη Τσίπρα προς όλους όσους θα θελήσουν να μιλήσουν για εκλογές και για το τι θα γίνει. Εντολή που μας γυρίζει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ’80 όταν η Ελλάδα ήταν χωρισμένη σε καφενεία και κάθε πολιτική συζήτηση ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τρικούβερτο καυγά.

Οι Ελληνες για τον Αλέξη Τσίπρα και για όλους όσους θέλουν να παραμείνουν με το έτσι θέλω στην καρέκλα της εξουσίας θα πρέπει να είναι χωρισμένοι σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Για ποιον λόγο; Μα, γιατί έχουν πειστεί ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να μείνουν στην εξουσία. Με την ακραία πόλωση που θα μας φέρει πολλές δεκαετίες πίσω και δεν θα προσφέρει τίποτα στην χώρα.

Και όμως δεν είμαστε από διαφορετικούς κόσμους και αν είμαστε η αποστολή της κυβέρνησης και των πολιτών είναι να μας ενώσουν και όχι να μας χωρίζουν σε στρατόπεδα! Αυτό θα πρέπει να επιδιώκει κάθε κυβέρνηση που δεν είναι στην εξουσία μόνο για το όφελος των λίγων και αγνοεί επιδεικτικά τους πολλούς.

Ετσι θα έκανε μία κυβέρνηση που θα είχε στόχο να δείξει τον δρόμο της ελπίδας στους πολίτες μιας χώρας που δοκιμάστηκαν, δοκιμάζονται και θα δοκιμάζονται για πολύ καιρό ακόμη από την κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική.

Η συγκεκριμένη όμως κυβέρνηση δεν είναι από αυτές! Θέλει πάση θυσία να κρατηθεί μέχρι την τελευταία στιγμή στην εξουσία, συνεχίζοντας να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο κακό μπορεί και να καλύπτει την αδυναμία της πίσω από ψευτοδιλήμματα περί διαφορετικών κόσμων.

Και να είστε σίγουροι ότι αυτό θα το κάνει μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά όσα sms και να στείλει το Μαξίμου όσο και ακραίο πολιτικό λόγο να επιλέξει να χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, οι Ελληνες πλέον ξέρουν και θα απαντήσουν ενωμένοι καταρρίπτοντας και το αφήγημα περί διαφορετικών κόσμων.

*Ο Μιχάλης Μαρδάς είναι αρχισυντάκτης στο Eleftherostypos.gr

Πηγή: kritipress.gr