Λεκές από κερί στα ρούχα: Πώς να τον αφαιρέσετε

Ένας λεκές από κερί έπεσε στα αγαπημένα μας ρούχα. Αν και σίγουρα η κατάσταση αυτή δεν είναι και ό,τι καλύτερο, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβαλλόμαστε .

Αντίθετα, μπορούμε απλώς να τον αφαιρέσουμε και όλα καλά.

Δεδομένου ότι έχουμε ήδη αφήσει το κερί να στεγνώσει, μπορούμε να το ξύσουμε με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι βουτύρου προκειμένου να απομακρύνουμε με προσοχή από το ρούχο μας τα υπολείμματα του κεριού. Στην συνέχεια, μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πετσέτα πάνω στον λεκέ και να την σιδερώσουμε ώστε το σημείο να ζεσταθεί. Το σίδερο όμως θα πρέπει να είναι σε χαμηλή θερμοκρασία και όχι σε λειτουργία ατμού.

Η επαφή με τη θερμότητα θα κάνει το κερί να λειώσει και να απορροφήθει από το ρούχο/πετσέτα. Έπειτα, καλό είναι να ρίξουμε στο σημείο μερικές σταγόνες από υγρό απορρυπαντικό ρούχων και να βάλουμε το ρούχο στο πλυντήριο.

Σας συνιστούμε να επιλέξετε κάποιο πρόγραμμα με υψηλούς βαθμούς, εάν φυσικά το επιτρέπει το ρούχο, έτσι ώστε να απαλλαχτείτε πλήρως από τον λεκέ κεριού.

Να σημειώσουμε πως αν “φοβάστε” το σημείο με το σίδερο λόγω του υφάσματος του ρούχου σας, μπορείτε να αντικαταστήσετε την διαδικασία χρησιμοποιώντας πιστολάκι μαλλιών.

Όπως και πριν όμως, χρειάζεται προσοχή και επιβάλλεται να μην βάλουμε απευθείας το ρούχο στην θερμότητα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να βάλουμε χαρτί και από τις δύο πλευρές του ρούχου και να τοποθετήσουμε το πιστολάκι πάνω από το σημείο για μισό λεπτό.

Στην συνέχεια για να απομακρυνθεί πλήρως ο λεκές, ακολουθούμε τα βήματα που αναφέραμε προηγουμένως.

ourlife.gr