Κοινωνικός Τουρισμός: Την επόμενη εβδομάδα οι προσωρινοί πίνακες με τους ωφελούμενους

Οι προσωρινοί πίνακες με όσους ωφελούνται από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020 του ΟΑΕΔ αναμένεται ν’ αναρτηθούν τις επόμενες μέρες – ή ώρες – αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων των ωφελούμενων, οι οποίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.

Με δεδομένο, πάντως, πως το εν λόγω πρόγραμμα, όπως και το «Τουρισμός για Όλους», αναμένεται με ανυπομονησία από τον βαρύτατα πληττόμενο τουριστικό κλάδο, ο οποίος φέτος αναπόφευκτα θα βασιστεί σε σημαντικό βαθμό στον εσωτερικό τουρισμό, η μέχρι στιγμής ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δημιουργεί προβληματισμό.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος, εξάλλου, διερωτούνται πλέον για το πότε και πώς θα προγραμματίσουν τις διακοπές τους – άδειες, μετακινήσεις και κρατήσεις σε καταλύμματα – καθώς το ημερολόγιο δείχνει ήδη πως το… μισό, και πλέον, καλοκαίρι παρήλθε.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί πως μόλις ανακοινωθεί το προσωρινό μητρώο, θα γίνουν γνωστά τα εξής στοιχεία:

Οι Κωδικοί Αριθμοί Αιτήσεων των δικαιούχων,

τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ)

και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ),

τα μόρια των δικαιούχων για καθένα από τα κριτήρια επιλογής,

τυχόν προσαύξηση (για τις περιπτώσεις ΑμεΑ),

η συνολική μοριοδότηση και η σειρά κατάταξής τους,

και τα αρχικά και τα δύο τελικά γράμματα του ονοματεπώνυμου των ωφελουμένων μελών ανά δικαιούχο 

Επίσης θα είναι ορατή, δίπλα στα στοιχεία αυτά, η ένδειξη για την έκδοση ή μη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού για κάθε επιλεγόμενο δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο αυτού που πληροί τις προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζουμε πως φέτος θα χορηγηθούν, συνολικά, 370.000 επιταγές, δηλαδή πάνω από 2,5 φορές περισσότερες (164%) σε σχέση με το περσινό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα φτάσει τα 37 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, τέλος, πως οι διακοπές, μέσω των επιταγών κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, μπορούν να πραγματοποιηθούν σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ και θα έχουν διάρκεια:

από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή

από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos.

 

 

 

 

 

ieidiseis