Παραλία Κεδρόδασος

 Η παραλία Κεδρόδασος είναι μια καταπληκτική παραλία που δίκαιως χαρακτηρίζεται ως επίγειος παράδεισος. Βρίσκεται 76 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων και ένα μόλις χιλιόμετρο δυτικά από τη διάσημη λιμνοθάλασσα στο Ελαφονήσι.

Η παραλία Κεδρόδασος είναι γεμάτη με δέντρα αρκεύθου, που μοιάζουν με κέδρους, και αμμοθίνες, που θυμίζουν τις τροπικές παραλίες του Λιβάνου. Οι μικροί κέδροι που φύονται εκεί ανήκουν στα είδη Juniperus oxycedrus και Juniperus phoenicea.

Αν βρεθείτε στην παραλία θα πρέπει να θυμάστε ότι τα δέντρα αυτά είναι πολύ εύθραυστα, γι’ αυτό φροντίστε να μην τα πλησιάζετε, αφού αποτελούν το στολίδι που κάνει αυτόν τον τόπο να μοιάζει παραμυθένιος.

Το δάσος πάνω από την παραλία Κεδρόδασος καλύπτει μια μεγάλη έκταση περίπου 110 στρεμμάτων, είναι ιδανικό για κατασκήνωση και αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες γυμνιστών. Για να φτάσετε ως εκεί θα πρέπει να ρωτήσετε ποιο μονοπάτι πρέπει να πάρετε.

Κοντά στην περιοχή δεν υπάρχουν υποδομές γι’ αυτό και αυτή η απομονωμένη παραλία είναι ένας από τους τελευταίους ανέγγιχτους παράδεισους της Ευρώπης.

Η παραλία προστατεύεται από τους ανέμους που φυσούν συνήθως στη γειτονική Ελαφόνησο. Τα τελευταία χρόνια, η φήμη της παραλία Κεδρόδασος αύξησε και τον αριθμό των επισκεπτών του.

Εάν θέλετε να μείνετε εντελώς απομονωμένοι, υπάρχουν διάφορες παραλίες ανάμεσα στην παραλία Κεδρόδασος και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, που βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα ανατολικότερα. Η περιοχή αυτή αποτελεί την πιο απομονωμένη εκδοχή της παραλία Κεδρόδασος, με λιγότερα δέντρα και φυσική σκιά.

Η περιοχή θεωρείται ιδανική για τους λάτρεις του windsurfing και του kitesurfing, καθώς συνήθως έχει αέρα και χαμηλό κυματισμό.

 

Πηγή: kritipress.gr