Κι όμως…σώζεται η Ένωση Πεζών!

 Το «κλειδί» για την επίτευξη της συμφωνίας ήταν η στάση της Τράπεζας Πειραιώς

Έγινε απ’ ότι φαίνεται το πρώτο μεγάλο βήμα για τη σωτηρία της Ένωσης Πεζών αφού μετά από διαπραγματεύσεις περίπου δύο ετών (!) υπεγράφη και κατατέθηκε τη Δευτέρα για επικύρωση στο δικαστήριο η συμφωνία εξυγίανσης με την πλειοψηφία των πιστωτών της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, το «κλειδί» για την επίτευξη της συμφωνίας ήταν η στάση της Τράπεζας Πειραιώς που «κρατάει» περίπου το 70% των χρεών της Ένωσης Πεζών.
Φαίνεται ότι μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις που μάλιστα κάποιες φορές έμοιαζε να κρέμονται σε τεντωμένο σχοινί, η τράπεζα τελικά αποφάσισε να στηρίξει την Ένωση, αποδεχόμενη μάλιστα και ένα γενναίο κούρεμα των δανειακών οφειλών της Ένωσης προς την ίδια. Προϋπόθεση για να ισχύσει η συμφωνία είναι η επικύρωσή της, με απόφαση που θα εκδοθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Σε κοινή δήλωσή τους οι δικηγόροι της Ένωσης Φραγκίσκος Λαμπρινός και Αργύρης Αργυριάδης επισημαίνουν: «Η επίτευξη της συμφωνίας, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία που θέτει σε νέες βάσεις την πορεία της Ένωσης και γι’ αυτό αισιοδοξούμε ότι θα επικυρωθεί από το δικαστήριο. Τονίζουμε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει μεν ορισμένες δυσάρεστες προβλέψεις για τους πιστωτές της Ένωσης, οι οποίες ήταν αναπόφευκτες, ωστόσο δεν περιλαμβάνει «κούρεμα» παρά μόνο σταδιακή εξόφληση για όλους τους εργαζόμενους της Ένωσης. Η Ένωση ήδη από καιρό εφαρμόζει ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης και οικονομικής βιωσιμότητας αλλά προϋπόθεση για την πλήρη ανάκαμψή της είναι τόσο η επικύρωση της συμφωνίας από το δικαστήριο όσο και η στήριξη της εταιρείας από την αγορά.»

cretalive.

Πηγή: kritipress.gr