Φύγετε γρήγορα και η πατρίδα θα σας οφείλει

 Αλέξη, δεν μπορείς να αποφύγεις την λαϊκή κρίση. Θα κάνεις εκλογές, αργά ή γρήγορα. Δεν γεννήθηκες πορφυρογέννητος. Εκλεγμένος είσαι. Με την ψήφο του ελληνικού λαού ανέβηκες, με την ψήφο του θα πέσεις. Κάν’ το, τουλάχιστον, με αξιοπρέπεια. Μην σέρνεις την χώρα σε νέες περιπέτειες. Αρκετά μας έχεις «σώσει». Δεν θέλουμε άλλο… σωσμό από τα χέρια σου.

Ούτε ο ανασχηματισμός, ούτε τα πανηγύρια στην Πνύκα και στην ΔΕΘ θα αντιστρέψουν την κατάσταση. Αντίθετα, η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να κρατηθεί στην εξουσία, παρά την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια, καθιστά την κυβέρνησή του ανίσχυρη και αναξιόπιστη στα μάτια των πολιτών. Η κυβέρνηση αυτή είναι ανίκανη να κυβερνήσει. Η μόνη της ικανότητα είναι να δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στην χώρα.

 

Το Θανάση Μαυρίδη

Ο χειρισμός τους στο «Μακεδονικό» ήταν επιπόλαιος και επικίνδυνος. Τώρα ετοιμάζονται να δώσουν «λύσεις» στην Θράκη και στα ελληνοαλβανικά! Πραγματικά, η μόνη λύση που μπορούν να προσφέρουν στην χώρα είναι να μην κάνουν το παραμικρό! Να αφήσουν όλα τα θέματα ανοικτά για τους επόμενους.

Η περίφημη έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι παρά μία κακοστημένη παράσταση. Το τέλος μιας σύμβασης εορτάζεται σαν να πρόκειται για μια περίλαμπρη εθνική νίκη, όταν η χώρα έχει δεθεί χειροπόδαρα στο άρμα των δανειστών για τις επόμενες… δεκαετίες. Αυτή η κυβέρνηση παρέδωσε τα πάντα στους ξένους. Δεν θα γιορτάσουμε γι αυτό.

Η χώρα έχει εισέλθει σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Αν η κυβέρνηση αρχίσει να μοιράζει επιδόματα και έκτακτα μπόνους προς τους ψηφοφόρους, το πιο πιθανό είναι να ζήσουμε μία επανάληψη του 2015! Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν μπορούν να αλλάξουν το κλίμα. Ο λαός τους έχει ήδη γυρίσει την πλάτη. Αυτό δεν αλλάζει. Δεν τους πιστεύει πλέον κάποιος…

Θα το αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας αυτό την επομένη του ανασχηματισμού. Βρίσκονται στην φάση της αποδόμησης. Ό,τι πιάνουν γίνεται στάχτη. Κι έτσι θα εξακολουθήσει να συμβαίνει…

Στο μεταξύ, όμως, όλα αυτά αυξάνουν τους κινδύνους για την Οικονομία. Οι αγορές είναι αυτές πια που δίνουν τα επιτόκια και όχι οι … «τοκογλύφοι» που μας εξασφάλισαν προνομιακά επιτόκια μέσα από τα μνημόνια. Κι οι αγορές είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Δεν είναι Μοσκοβισί, δεν κάνουν πολιτική. Τα λεφτά τους ποντάρουν και τα λεφτά τα σέβονται. Δεν κυνηγούν χίμαιρες, δεν έχουν επικηρύξει τον… Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού.

Αλέξη θα χάσεις. Χάσε τουλάχιστον με αξιοπρέπεια. Πάρε τον Πολάκη, την Αυλωνίτου και τα άλλα τα «παιδιά» και πηγαίνετε στο καλό. Φύγετε γρήγορα και η πατρίδα θα σας οφείλει…

ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR

 

Πηγή: kritipress.gr