Υπάρχουν ακόμη ΑΞΙΕΣ, υπάρχουν ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Ένα ανθρώπινο επιστημονικό ΔΙΑΜΑΝΤΙ στην Αγγειοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ
…του Μανώλη Καβλεντάκη
Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση πλήττει την Ελληνική κοινωνία, όπου πάρα πολλά στην ταλαίπωρη Ελλάδα ζυγίζονται και μετριούνται με το συμφέρον και με το χρήμα, έρχονται στην επιφάνεια κάποια φωτεινά παραδείγματα απλών, σεμνών και ταπεινών ανθρώπων που σε κάνουν να ελπίζεις ότι μέσα στα ερείπια της πολυεπίπεδης παρακμής που ζούμε, δεν χάθηκαν όλα, αλλά… υπάρχουν ακόμη ΑΞΙΕΣ, …υπάρχουν ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Αυτό όμως που σε κάνει ακόμα περισσότερο να νοιώθεις πιο έντονα το συναίσθημα της ελπίδας είναι όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι γιατροί που εργάζονται στο Ελληνικό και καταχαρακωμένο, όσο τίποτε άλλο από την κρίση, Δημόσιο σύστημα υγείας
Ένα έκτακτο περιστατικό στο άμεσα οικογενειακό μου περιβάλλον ήταν η αιτία να ασχοληθώ και να διαχειριστώ την έρευνα της καλύτερης λύσης για μια πολύ δύσκολη εξειδικευμένη επέμβαση που τα χαρακτηριστικά της τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης ήταν σπάνια με αποτέλεσμα να δημιουργούν ελπίδες επιτυχίας πολύ λίγες έως καθόλου.
Η έρευνα μου με οδήγησε σε έναν απλό, σεμνό και ταπεινό άνθρωπο, τον αναπληρωτή καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής κλινικής, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Χρήστο Ιωάννου.
Με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι η φήμη του κ Χρήστου Ιωάννου είχε διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, για το λόγο ότι τολμά και κάνει δύσκολες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, τη στιγμή που άλλοι ανά την Ελλάδα συνάδελφοί του δεν αναλαμβάνουν για διάφορους λόγους.
Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών ασθενών, ο καθηγητής και διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ. Χρήστος Ιωάννου, είναι ένα από τα φωτεινά παραδείγματα γιατρών, που ευτυχώς υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη.
Στο πρόσωπο του, έχουν βρει μια τελευταία ελπίδα για τον άνθρωπο τους, που με απόλυτη εμπιστοσύνη και πίστη συμπράττουν, στην καθημερινή του αγωνία και ακούραστη χωρίς ωράριο προσπάθεια του, να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες, του καλύτερου αποτελέσματος, με στόχο την πλήρη, αποκατάσταση του ασθενούς.
Μια από τις τελευταίες επεμβάσεις που έκανε ο κ. Χρήστος Ιωάννου ήταν και η αγγειοχειρουργική επέμβαση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής μεγέθους 9 χιλιοστών σε κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο. Το παράξενο και σπάνιο για το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ότι συνέβαινε σε έναν άνθρωπο μικρής ηλικίας και ότι ήταν κοντά στα νεφρά, την σπονδυλική στήλη και άλλα ζωτικά όργανα που έκανε την επέμβαση ακόμα πολύ πιο δύσκολη. Επίσης λόγω μεγάλου μεγέθους και επικινδυνότητας του ανευρύσματος δεν επιτρεπόταν η όποια μετακίνηση, αλλά και οι απότομες κινήσεις του ασθενούς ακόμα και στο κρεβάτι.
Από την μια η αγωνία και το άγχος να μην σπάσει το ανεύρυσμα και από την άλλη ο βαθμός επικινδυνότητάς της επέμβασης που δεν επέτρεπε την παραμικρή μετακίνηση, ήταν και οι βασικές αιτίες που μου ενεργοποίησαν άμεσα το ένστικτο μου να ασχοληθώ και να διαχειριστώ την έρευνα της καλύτερης λύσης.
Με ικανοποίηση και περηφάνεια αποδέχομαι το αποτέλεσμα της έρευνα μου, που με οδηγεί, ότι ήδη βρισκόμαστε στην καλύτερη Αγγειοχειρουργική κλινική της Ελλάδος με διευθυντή τον αναπληρωτή καθηγητή αγγειοχειρουργικής κ. Χρήστο Ιωάννου.
Η επιστημονική κατάρτιση, το ήθος, η απλότητα, ο σεβασμός, η ειλικρίνεια αλλά κυρίως, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ κ. Χρήστος Ιωάννου, είναι τα βασικά συστατικά, που από την πρώτη στιγμή, μου δημιούργησαν τις πιο δυνατές προσδοκίες, για το αποτέλεσμα αλλά και την απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του.
Έτσι και έγινε, η πολύωρη και πολύ δύσκολη επέμβαση με την βοήθεια του θεού, του κ. Χρήστου Ιωάννου, της εξειδικευμένης επιστημονικής ομάδας της αγγειοχειρουργικής κλινικής και του ΠΑΓΝΗ, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.
Κύριε Χρήστο Ιωάννου, εγώ προσωπικά, η αδερφή μου Ελευθερία Καβλεντάκη – Κολοκοτρώνη, ο σύζυγός της και ασθενής σας Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης, αλλά και ολόκληρη ή οικογένεια μας, από τα βάθη της καρδιάς μας, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.
Θα θέλαμε επίσης μέσα από την καρδιά μας, να ευχαριστήσουμε την επιστημονική ομάδα, την προϊσταμένη, τους νοσηλευτές, της νοσηλεύτριες και όλο το προσωπικό της αγγειοχειρουργικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, για την άψογη ιατρική περίθαλψη, συμπεριφορά και φιλική ανθρώπινη συμπαράσταση.
Βέβαια εκεί που οφείλουμε ακόμα ένα Πολύ Πολύ, Τεράστιο Ευχαριστώ, είναι το Κέντρο Υγείας Χάρακα και ιδιαίτερα στην γιατρό κ. Εύα Λαδουκάκη.
Στην παραμελλημένη Ενδοχώρα και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα τα μαθήματα ανθρωπιάς από γιατρούς και προσωπικό για την αλληλεγγύη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο τους είναι καθημερινά.
Ένα τέτοιο μάθημα στην πράξη διδαχτήκαμε και εμείς από την κ.Εύα Λαδουκάκη, που χωρίς το κατάλληλο εξοπλισμό, διέγνωσε το πρόβλημα αμέσως και ακολουθώντας το Ιατρικό πρωτόκολλο που απαιτείται, προώθησε το περιστατικό έκτακτο και επείγον στο εφημερεύον Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, που σε επιβεβαίωση της διάγνωσης του προβλήματος οδηγήθηκε επειγόντος την ίδια ημέρα, στην Αγγειοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ.
Χωρίς τη συμβολή της κ. Εύας Λαδουκάκη και του Κέντρου Υγείας Χάρακα δεν θα διαβάζατε σήμερα αυτό το άρθρο.
Για αυτό αγαπητοί μου συνάνθρωποι, μην απογοητεύεστε, έχετε πίστη…!
Υπάρχουν ακόμα ΑΞΙΕΣ…!!! Υπάρχουν ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ…!!!
Πηγή: typoskritis.gr