Ξυπνούν μνήμες από το διπλό φονικό που συντάραξε την Κρήτη

Μνήμες από το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη που συντάραξε ολόκληρη την Κρήτη τον Ιούνιο του 2012, αναμένεται να «ξυπνήσουν» σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει για άλλη μια φορά ο 54χρονος κρεοπώλης, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα τον 34χρονο Πρίαμο, ενώ από τα σκάγια του έχασε τη ζωή του και ο Μανόλης Σταυρουλάκης.

Επίσης μαζί του ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί και ο αδερφός του, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι επιχείρησε να σκοτώσει τον πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό είχε αναβληθεί τον προηγούμενο Απρίλιο, λόγω κωλύματος του δικηγόρου από την πλευρά του ενός θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος κρεοπώλης σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη συν οκτώ χρόνια για το διπλό φονικό, ενώ στον αδερφό του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14 ετών, με την έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, γι’αυτό και ο ίδιος δεν οδηγήθηκε ποτέ στη φυλακή.

Το χρονικό του διπλού φονικού

Ήταν βράδυ της 24ης Ιουνίου και στο χωριό του Προφήτη Ηλία γινόταν γλέντι για τη γιορτή του Κλήδονα. Κατά τη διάρκεια του γλεντιού, στο οποίο είχε συγκεντρωθεί όλο το χωριό, ο 34χρονος Πρίαμος λογομάχησε με τον ανήλικο τότε γιο του κρεοπώλη, επειδή ο τελευταίος έπαιζε μπαλωθιές.

Στη συνέχεια, όπως είχε αποφανθεί το πρωτόδικο δικαστήριο, ο κρεοπώλης τηλεφώνησε στον 34χρονο, ζητώντας του να περάσει από το κατάστημα του.

Ο Πρίαμος πήγε και το κακό δεν άργησε να συμβεί. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και τελικά ο 34χρονος έπεφτε νεκρός από την καραμπίνα του κρεοπώλη.

Ωστόσο τραγικό θάνατο βρήκε και ο 64χρονος Μανόλης Σταυρουλάκης, τον οποίο βρήκαν τα σκάγια στο καφενείο, όπου καθόταν απέναντι από το κρεοπωλείο.

Το διπλό φονικό αναμφισβήτητα συντάραξε την τοπική κοινωνία της Κρήτης και ιδιαίτερα του Προφήτη Ηλία, με τους κατοίκους την περιοχής να καταδικάζουν την οπλοφορία και την οπλοχρησία, μεταδίδοντας το μήνυμα αυτό με κάθε τρόπο απ’άκρη σ’άκρη σε όλο το νησί.

cretapost.gr