Ξεκίνησε το 9ο Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.)

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής 26 Μαΐου, οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.), με θέμα: «Πολίτης, Εκπαίδευση & Πολιτική Συμμετοχή: Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Την έναρξη κήρυξαν με ομιλίες τους ο Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας Δημήτριος Κοτρόγιαννος και η Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης Μαρία Δρακάκη. Οι διεθνείς τάσεις και εξελίξεις στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού καθώς και η σημασία της δημιουργίας μιας «ψηφιακής πολιτειότητας» είναι ανάμεσα στις θεματικές που θα παρουσιαστούν και θα απασχολήσουν όσους παρακολουθήσουν το συνέδριο.

Το φετινό Συνέδριο επικεντρώνεται στις κομβικής σημασίας έννοιες του πολίτη και της συμμετοχής στην πολιτική κοινότητα. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν μελέτες για τις διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις σχετικά με τον ρόλο της ιδιότητας του πολίτη στα σημερινά σύνθετα πολιτικά συστήματα και για τις σχέσεις μεταξύ εκπαίδευσης, τεχνολογικών δυνατοτήτων και πολιτικής συμμετοχής. Ιδιαίτερα μάλιστα, σε μια εποχή που οι νέες τεχνολογίες σταδιακά διαμορφώνουν νέους ρόλους όχι μόνο στην επικοινωνία αλλά και στις σχέσεις του πολίτη – πολιτείας.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν ως την Κυριακή 28 Μαΐου και θα πραγματοποιηθούν – σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Στο Συνέδριο εφαρμόζονται οι ισχύοντες υγειονομικοί κανονισμοί για την οργάνωση και τη διεξαγωγή συνεδρίων. Για τον ίδιο λόγο, αναμένεται να το παρακολουθήσουν πολλοί σύνεδροι εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών τηλεδιάσκεψης.
Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου θα είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες του Ι.Α.Κ.Ε: http://www.iake.gr και http://www.iake.weebly.com