Ξεκίνησαν πριν από λίγο οι συναντήσεις παραγωγών, μεταποιητών, βιοτεχνών και ξενοδόχων στο ΔΕΚΚ

Νέες προοπτικές συνεργασίας και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας δημιουργεί και φέτος το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν πριν από λίγο με ρεκόρ συμμετοχής από τους ξενοδόχους.
Παραγωγοί αγροτικών, κτηνοτροφικών και μεταποιημένων προιόντων απ΄ όλη την Κρήτη πραγματοποιούν συναντήσεις με ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους δικτύων διανομής προκειμένου να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για τη νέα τουριστική περίοδο, ενώ φέτος για πρώτη φορά συμμετέχουν και βιοτέχνες/επαγγελματίες που σχετίζονται με τον τουρισμό (σαπούνι, χαρτικά, υφαντά, έπιπλα κλπ).
Στο φετινό, 8ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ έχουν δηλώσει συμμετοχή 215 παραγωγοί/μεταποιητές και βιοτέχνες, 148 ξενοδοχεία και 14 δίκτυα διανομής.
«Στόχος μας, για άλλη μία χρονιά, είναι να στηρίξουμε την τοπική αγροτική παραγωγή, να δώσουμε την ευκαιρία στους ξενοδόχους να επιλέξουν μεταξύ των κρητικών παραγωγών τους προμηθευτές τους για τη νέα τουριστική περίοδο, να προβάλουμε την κρητική διατροφή στους επισκέπτες του νησιού και να ενθαρρύνουμε τη συνεργασία με βιοτέχνες και επαγγελματίες που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τουρισμό» δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης κατά την έναρξη της κορυφαίας, για τα δεδομένα της Κρήτης, διοργάνωσης.
Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ διοργανώνεται από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης , τη συνεργασία των ξενοδόχων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, της Παγκρήτιας Τράπεζας και άλλων φορέων.

Πηγή: typoskritis.gr