Βάρη: Έπεσαν 270 κεραυνοί μέσα σε μία ώρα – Φωτιές σε έξι σημεία

Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 7 το πρωί του Σαββάτου (26.08.2023) στη Βάρη από κεραυνό.

Να σημειωθεί ότι από τα ξημερώματα στην περιοχή υπήρξε έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Ήταν δηλαδή σε εξέλιξη ηλεκτροκαταιγίδα χωρίς νερό με συνέπεια να ξεσπάσει φωτιά σε έξι σημεία σε Βούλα και Βάρη.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη τόσο από την πυροσβεστική όσο και από την πολιτική προστασία σβήνοντας κάθε εστία που είχε ξεσπάσει.

Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν ότι μέσα σε μίαμισι ώρα έπεσαν 270 κεραυνοί στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε στο OPEN ο δήμαρχος της Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος «δεν είχαμε έναν κεραυνό, αλλά μια “ωριαία συναυλία” με κεραυνούς. Έπεσαν περίπου 270 από τις 5:30 μέχρι τις 6:30», ενώ ανέφερε πως ξεκίνησαν έξι φωτιές σε δασικές περιοχές γύρω από την πόλη.

«Ξέσπασαν έξι φωτιές σχεδόν συγχρόνως. Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αλλά ακόμη και οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο φαινόμενο. Τόσο σφοδρή κεραυνοπληξία δεν έχουμε συναντήσει ποτέ», τόνισε, σημειώνοντας ότι άμεσα αντιμετωπίστηκαν και οι έξι εστίες που εκδηλώθηκαν στο περιαστικό πράσινο της Βάρης.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για μια σύνθετη επιχείρηση καθώς χρειάστηκε καταμερισμός των δυνάμεων της Πυροσβεστικής σε διαφορετικά σημεία που είχαν απόσταση 3- 4 χιλιομέτρων μεταξύ τους.

«Τα drones που έχουμε και που πετούν όλο το 24ωρο, μας βοήθησαν πολύ στον συντονισμό, καθώς μας έδωσαν εικόνα για το πού ακριβώς είναι τα οχήματα και πού υπάρχει ανάγκη» συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντέλλος.

madata.gr