Βαφτίζουν παροχές τις δικαστικές αποφάσεις

 Μέσα στο κλίμα παροχολογίας, που επιδιώκει να διαμορφώσει η κυβέρνηση, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και εν όψει εκλογών, ετοιμάζεται να παρουσιάσει ως «παροχή» την επιστροφή των αναδρομικών στους ενστόλους, η οποία είναι υποχρεωτική με βάση δικαστικές αποφάσεις.

 

Το έκανε και πέρυσι ο κ. Τσίπρας, όταν ανακοίνωσε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος και συμπεριέλαβε σε αυτό και το ποσό που προβλέφθηκε προκειμένου να δοθούν στους συνταξιούχους τα αναδρομικά από τις παράνομα παρακρατηθείσες εισφορές υπέρ ασθενείας.

Την ίδια συνταγή αναμένεται να ακολουθήσει, λοιπόν, και φέτος με τα αναδρομικά που θα πρέπει να δοθούν στους εν ενεργεία και στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, όπως στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς, με τελεσίδικες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, τις οποίες είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί η κυβέρνηση.

Πρόκειται για τα αναδρομικά από τις περικοπές που έγιναν στους μισθούς και τις συντάξεις των παραπάνω κατηγοριών, που κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές με σειρά δικαστικών αποφάσεων του 2016, του 2017 και του 2018, τις οποίες έχει καθυστερήσει να εφαρμόσει. Υπάρχουν μάλιστα πολλές εσωτερικές διαφοροποιήσεις στα ειδικά μισθολόγια, με ακόμα πιο ζημιωμένους τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Ο Ελεύθερος Τύπος έχει αναδείξει όλα αυτά τα θέματα με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, όπως αυτό που δημοσιεύουμε σήμερα, έχοντας μάλιστα σημαντική συμβολή στην επιστροφή των χρημάτων στους δικαιούχους, για την οποία η εφημερίδα μας έχει δώσει μάχη.

Οι κατηγορίες αυτές εργαζομένων και συνταξιούχων, στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχουν άλλωστε ζημιωθεί πολλαπλάσια σε σχέση με τα αναδρομικά που θα λάβουν, καθώς οι επιβαρύνσεις που είχαν από φόρους, εισφορές και περικοπές ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες.

Επομένως, η προσπάθεια της κυβέρνησης να οικειοποιηθεί πολιτικά δικαστικές αποφάσεις, την εφαρμογή των οποίων μάλιστα έχει καθυστερήσει, πέφτει στο κενό. Και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμα επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών, οι οποίοι όμως πλέον έχουν μάθει πάρα πολύ καλά με ποιους έχουν να κάνουν.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Πηγή: kritipress.gr