Τρένο στην Κρήτη: Ή τώρα ή ποτέ – Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη

Την ιδανική χρονική συγκυρία για την δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς που θα συνδέει το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου με το Ηράκλειο και τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κρήτης, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας σε δήλωσή του:

«Οι σκέψεις για τη δημιουργία ενός μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη, ξεκινάνε από την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας και αναθερμαίνονται κατά περιόδους. Σήμερα, η υλοποίηση αυτής της σκέψης είναι πιο ώριμη από ποτέ. Η Ε.Ε. υποστηρίζει τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας και θέτει ως προτεραιότητα την κατασκευή φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου φέρνει μια σειρά παράπλευρων υποδομών που μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες σε αυτή την κατεύθυνση.
Αυτή λοιπόν είναι η ιδανική συγκυρία για να εξεταστεί η σκοπιμότητα και η βιωσιμότητα ενός μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη. Τώρα πρέπει να αξιοποιηθούν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, τώρα πρέπει να αξιοποιηθούν συνοδά έργα, τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη εγχειρήματα αναπλάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου που μπορούν να δώσουν λύσεις σε ζητήματα χωροθέτησης.
Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης για τη δημιουργία ενός μέσου σταθερής τροχιάς είναι πολύχρονο, εύλογο και δίκαιο. Και με τις παρούσες συνθήκες, η υλοποίησή του είναι εφικτή. Αρκεί να υπάρξει η ανάλογη πολιτική βούληση από την Πολιτεία, για να μην χαθεί άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μας.».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα δημιουργίας μέσου σταθερής τροχιάς το οποίο θα συνδέει το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου με το Ηράκλειο και τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κρήτης, έχει επανέλθει στη Βουλή έπειτα από νέα Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη, που κατατέθηκε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών στις 12 Ιουνίου.