Τουρισμός: Ετοιμάζεται το ελληνικό σχέδιο – Με ποιες χώρες προχωρούν διακρατικές συμφωνίες

 

Στις αρχές της επόμενης βδομάδας αναμένεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας στον ΕΡΤ 1: «Το σχέδιο μας θα είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες ημέρες. Είναι θέμα λίγων εικοσιτετραώρων. Θα είναι ένα συνεκτικό, ολοκληρωμένο σχέδιο, μιας πολύ σημαντικής χώρας για τον τουρισμό παγκοσμίως. Όλοι περιμένουν το  σχέδιο μας για να δουν ποιες πτυχές μπορούν να προσαρμόσουν και στα δικά τους δεδομένα, ώστε να έχουμε μία συνεκτική και όχι μία κατακερματισμένη αντίδραση.

Υπάρχουν στο τραπέζι και οι διμερείς συμφωνίες, εργαζόμαστε γι’ αυτές εδώ και καιρό. Το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού κάνει την προετοιμασία που χρειάζεται. Υπάρχουν αρκετές χώρες, όχι μόνο ευρωπαϊκές, που συνομιλούμε και θα καταλήξουμε όταν θα παρουσιάσουμε το σχέδιο μας στους Έλληνες πολίτες και διεθνώς.

Υπάρχει το ενδεχόμενο μικρότερα καταλύματα, μικρότερα ξενοδοχεία να ανοίξουν νωρίτερα. Έχουμε  μπροστά μας ένα σχέδιο που ξετυλίγεται πάντα με γνώμονα τα επιδημιολογικά δεδομένα.  Συμβουλευόμαστε συνεχώς τους ειδικούς και ακολουθούμε τις συστάσεις τους».

Παράλληλα, η Ελλάδα προχωρά και σε διακρατικές συμφωνίες για τον τουρισμό με Βουλγαρία, Αυστρία, Ισραήλ και Κύπρο. Επίσης σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και άλλες  χώρες που δείχνουν ότι έχουν αντιμετωπίσει καλύτερα τον κορωνοιό όπως είναι η Δανία, η Νορβηγία, η Τσεχία και η Αυστραλία.

 

 

madata.gr