Το μοναστήρι στο Τελ Αβίβ που μεταμορφώθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο [εικόνες]

  Ενα κτίριο που εκτιμάται πως χτίστηκε τον 12ο αιώνα και υπήρξε γαλλικό νοσοκομείο αλλά και μοναστήρι πήρε μια νέα μορφή και μεταμορφώθηκε σε boutique hotel, που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά.

Ο Βρετανός designer Τζον Πάσον συνεργάστηκε με τον Ισραηλινό αρχιτέκτονα Ράμι Τζιλ και δημιούργησαν το The Jaffa Hotel, στο Τελ Αβίβ.

Οπως λέει και το όνομά του, είναι ένα μείγμα παλιού και νέου. Το αραβικό, το ρωμαϊκό και το ευρωπαϊκό στιλ συνάντησαν το μοντέρνο και «γέννησαν» ένα ξενοδοχείου εξαιρετικών προδιαγραφών.

Κεντρικό σημείο του ξενοδοχείου είναι το μπαρ και το lounge, που ονομάστηκε The Chapel, το εκκλησάκι, καθώς εκεί ήταν ο χώρος προσευχής στο σχολείου που λειτουργούσε ως μοναστήρι. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει για τη διαμονή του την ανακαινισμένη πτέρυγα του 19ου αιώνα, που διαθέτει μεγαλοπρεπή ταβάνια και τοξωτά παράθυρα ή να διαμείνουν στο κτίριο που έχει πιο σύγχρονο στιλ.

Τα βιτρώ, οι περίτεχνες αψίδες και κίονες συνδυάζονται αρμονικά με βελούδινα καθίσματα σε ζωντανά χρώματα και τα έργα τέχνης του  Βρετανού καλλιτέχνη Damien Hirst και τα κάδρα του ισραηλινού φωτογράφου Tal Shochat που κοσμούν τους τοίχους.

iefimerida.gr 

Πηγή: kritipress.gr