Το Μεσοχωριό τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Ιωάννη τον θεολόγο

Επιμέλεια: Ελευθερία Καβλεντάκη – Κολοκοτρώνη

Mε λαμπρότητα εορτάσθηκε την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μεσοχωριού Μονοφατσίου του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Μεσοχωριού την παραμονή, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2020, χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό μαζί με τον Ιερέα του Μεσοχωριού Μιιχαήλ Βελεγράκη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Φραγκάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας και ομίλησε επίκαιρα στην πανέμορφη και ανθοστολισμένη αυλή του Ι. Ναού του Αγίου Ιωάννη στην κεντρική πλατεία του Μεσοχωριού, παρουσία πιστών και του Δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων κ. Μανώλη Κοκοσάλη.


Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 ετελέσθη η καθιερωμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, κ. Μακάριος.
Ο Σεβασμιότατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους προσελθόντες ευλαβείς χριστιανούς, αναφερθείς στην διακονία και το κήρυγμα της αγάπης, στα οποία ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος αφιέρωσε όλη του τη ζωή ακολουθώντας, ως μαθητής, τον Χριστό και κηρύσσοντάς τον μέχρι το τέλος της ζωής του, ως Απόστολος.

typoskritis.gr