Το 5ο Φεστιβάλ Πιάνου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

 Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Το Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου συνεχίζεται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, στις 20:30, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»: Piano Extravaganza | 2, 3, 4 πιάνα και 21 πιανίστες!
Ένα μουσικό ταξίδι στην εναρκτήρια εκδήλωση του 5ου Φεστιβάλ Πιάνου, όπου ο μαγευτικός ήχος πολλαπλών πιάνων σμίγει σε μία συμφωνική γιορτή! 21 πιανίστες από την Κρήτη και όχι μόνο παρουσιάζουν έργα για 2, 3 και 4 πιάνα.
Αυτή η συναυλία σηματοδοτεί για πρώτη φορά μια τόσο εντυπωσιακή επίδειξη του «βασιλιά των οργάνων» στην πόλη μας, κάνοντάς την πραγματικά ιστορική. Από αξεπέραστα κλασικά έργα έως και σύγχρονα αριστουργήματα, η εκδήλωση αυτή με το ποικίλο ρεπερτόριο θα καταπλήξει τόσο τους έμπειρους γνώστες όσο και τους νέους.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 10:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»: Ανοιχτό Σεμινάριο με τον Πέτρο Μόσχο
Το Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων προσφέρει, σεμινάριο πιάνου με τον διακεκριμένο πιανίστα και παιδαγωγό Πέτρο Μόσχο το Σάββατο, 10 Φεβρουάριου, 10:00 – 16:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Αίθουσα "Α. & Μ. Καλοκαιρινού".
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε σπουδαστές Ανωτέρας, Πτυχιούχους και Διπλωματούχους.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στους ενδιαφερόμενους που θα στείλουν αίτηση συμμετοχής στο email του Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου : heraklionpianofestival@gmail.com .
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να κατεβάσουν την αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.heraklionpianofestival.com
To Σεμινάριο θα είναι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο για όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν ως ακροατές.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»: Οι Πλανήτες του Gustav Holst για 4 πιάνα, 8 πιανίστες!
Το εμβληματικό έργο ‘Οι Πλανήτες’ του Βρετανού συνθέτη Gustav Holst, παρουσιάζεται σε μία πρωτότυπη και συνάμα συναρπαστική διασκευή του Nεοζηλανδού συνθέτη Paul Sarcich για 4 πιάνα και 8 πιανίστες. O κάθε πλανήτης χαρακτηρίζεται από το δικό του μουσικό ύφος και τη θεματική αναπαράσταση των αστρολογικών χαρακτηριστικών που συνδέονται με τον αντίστοιχο πλανήτη. Η συνεργασία των 8 πιανιστών δημιουργεί ένα καλειδοσκόπιο ήχων και χρωμάτων κάτω από ένα πρίσμα νέο και ταυτόχρονα σαγηνευτικό.
Τη συναυλία θα προλογίσει ο Paul Sarcich, ο οποίος θα μιλήσει για το σημαντικό αυτό έργο αλλά και για τη συγκεκριμένη διασκευή για 4 πιάνα.

Το Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου
Ένα πολιτιστικό αγαθό, που η μελέτη , ο στρατηγικός και ο καλλιτεχνικός σχεδιασμός του εκπονήθηκαν έως το 2015 με υποδειγματική συνεργασία των ιδρυτικών μελών του, Ιωάννας Γιάνναρη, Δημήτρη Καρύδη, Πέτρου Μόσχου.
Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο ΠΣΚΗ τον Φεβρουάριο του 2016, όπου και συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια για τις συναυλίες εντός πόλης. Η ένθερμη ανταπόκριση από το κοινό της Κρήτης, μας δέσμευσε να φροντίζουμε για την συνέχεια του.
Όλοι μαζί, καταθέτοντάς τις γνώσεις και τις δυνάμεις που ο καθένας μας διαθέτει από το δικό του γνωστικό πεδίο, δημιουργούμε, μοιραζόμαστε και χαιρόμαστε την μεγάλη γιορτή του Βασιλιά των οργάνων στους όμορφους και άρτια εξοπλισμένους χώρους του Π.Σ.Κ.Η. σε εξαιρετική συνεργασία με το προσωπικό και τον Καλλιτεχνικό του διευθυντή κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη.