Τίμησαν τα 27 θύματα των ναζί στον Σοκαρά

  Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο των 27 κατοίκων του Σοκαρά, που εκτελέστηκαν στις 17 Αυγούστου 1944 από τους ναζί.

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τίμησαν κάτοικοι, σύλλογοι και φορείς της Κρήτης τους 27 μάρτυρες του Σοκαρά, που εκτελέστηκαν στις 17 Αυγούστου 1944 από τους ναζί. «Με σεβασμό, η περιφέρεια Κρήτης τιμάει την μνήμη των 27 εκτελεσθέντων πατριωτών του Σοκαρά, όπως και όλων των αγωνιστών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία στον τόπο μας. Οι ήρωές μας άφησαν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στις νεότερες γενιές. Τα μηνύματα του αγώνα τους για ενότητα, αλληλεγγύη, ελευθερία, πρόοδο, είναι διαχρονικά και πάντα επίκαιρα» ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Και ο δήμαρχος Ηρακλείου στον Σοκαρά

Στεφάνι προς τιμήν των 27 εκτελεσθέντων από τους ναζί κατέθεσε και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός. «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε και να τιμούμε τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους από τις γερμανικές σφαίρες. Είναι, εξίσου, σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας δεν είναι δεδομένα, ούτε αυτονόητα. Απαιτούν διαρκή αγώνα από όλους μας, για να παραμείνουν ζωντανά και κυρίαρχα. Ειδικά σήμερα, σε μια εποχή που ο φασισμός είναι υπαρκτός και ανησυχητικά αναπτυσσόμενος» είπε ο κ. Λαμπρινός.

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής συμμετείχαν βουλευτές, στελέχη της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: kritipress.gr