Τη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων Κρήτης

Τη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων Κρήτης εκφράζει σε δήλωσή του ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του Κόμματος και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή την κινητοποίησή τους στις 2 Ιούνη.
Συγκεκριμένα, στη δήλωση αναφέρεται:
«Το ΚΚΕ χαιρετίζει την κλιμάκωση του αγώνα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, που δεν υποχωρούν από το δίκαιο και κατακτημένο από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους αίτημα, της επαναπρόσληψής τους από 1η Μάη. Στηρίζουμε ολόπλευρα τα εργασιακά δικαιώματα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων μέσα και έξω από τη Βουλή. Στα πλαίσια αυτά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ανέδειξε με Ερώτηση την ανάγκη να πάρει άμεσα η κυβέρνηση μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και όχι μόνο για τους εργοδότες.
Η σφοδρή επίθεση ενάντια στους εργαζομένους που έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες στον κλάδο των Μεταφορών βρίσκει έδαφος στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης. Το σχέδιο για την ανάκαμψη του Τουρισμού, που από "βαριά βιομηχανία" της χώρας εξελίσσεται στον βαριά ασθενή της, φανερώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πως μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, με ισχυρό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο. Γι’ αυτό οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων γίνονται δέκτες κάθε απαξίωσης από την κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει πληρώσουν για άλλη μια φορά το μάρμαρο της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης! Να μη δεχτούν τη θυσία και άλλων δικαιωμάτων τους για τα κέρδη του κεφαλαίου. Να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Πηγή: kritipress.gr