Τελικοί, απονομή μεταλλίων και Τελετή Λήξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball Ανδρών – Γυναικών

Η μεγάλη γιορτή του χάντμπολ στην άμμο, στις νέες Εθνικές Εγκαταστάσεις Παράκτιων Αθλημάτων, ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία έπειτα από δύο εβδομάδες, με 12 πλήρεις αγωνιστικές ημέρες, γεμάτες με 288 αγώνες των 4 Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Εφήβων – Νεανίδων, που είχαν προηγηθεί.

Ατελείωτα μπράβο και υπερηφάνεια για τις Εθνικές μας ομάδες, που έφτασαν μια ανάσα από τα μετάλλια. Η 4η θέση στον κόσμο για τις Γυναίκες και τους Άνδρες μας, πιστοποιεί την ισχύ τους στην παγκόσμια ελίτ, αλλά και τη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω για το beach handball στη χώρα μας.

Τα κολακευτικά λόγια των 1.200 αθλητριών, αθλητών, προπονητών, συνοδών και στελεχών των 64 εθνικών αποστολών για τη διοργάνωση, τις εγκαταστάσεις και τη φιλοξενία τους, μας γεμίζουν χαρά και είναι το μεγαλύτερο παράσημό μας.
Και αυτές τις εικόνες και τις αναμνήσεις του τόπου, της Κρήτης, θα τις κρατήσουν για πάντα επιστρέφοντας ως «πρεσβευτές» της Ελλάδας στα μέρη τους, σε κάθε γωνιά της γης.
Συνάμα, αποτελούν για εμάς παρακαταθήκη. Είναι ένα ακόμα επιπλέον κίνητρο για να αναλάβουμε κι άλλες τέτοιες διεθνείς διοργανώσεις, να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση τις πολιτικές εξωστρέφειας της χώρας μας και την επωφελή σύνδεση, για τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία, του αθλητισμού με τον τουρισμό.

Θερμά συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ, για τη σπουδαία γιορτή του αθλητισμού, στην Οργανωτική Επιτροπή, στη Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ (IHF) και τον πρόεδρό της Dr. Μουσταφά Χασάν που ήταν όλη την εβδομάδα μαζί μας στον Καρτερό, στην ελληνική Ομοσπονδία, στα στελέχη και τους εργαζομένους του ΕΑΚ Ηρακλείου, στην ΕΛ.ΑΣ., στο ΕΚΑΒ, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στους δεκάδες Εθελοντές για την καθοριστική συμβολή τους και σε όλους όσοι εργάστηκαν ατελείωτες ώρες και με κάθε τρόπο τόσες ημέρες για την αρτιότατη διεξαγωγή των διοργανώσεων".