Τα πρόσωπα της τραγωδίας στη Δυτική Αττική. Συγκλονίζουν οι ιστορίες

Απερίγραπτη είναι η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη δυτική Αττική, με το χείμαρρο να παρασέρνει τα πάντα στο πέρας του, μαζί και τη ζωή 15 τουλάχιστον ανθρώπων.

Τα θύματα της βιβλικής καταστροφής πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά, που προκάλεσαν τον τραυματισμό 21 ανθρώπων. Μία μέρα μετά, οι πληγές παραμένουν ανοιχτές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ανθρώπων των οποίων τα ίχνη έχουν εξαφανιστεί.

Ένας άνδρας στην περιοχή Νεράκι βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών διάσωσης, με τους πυροσβέστες να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες από χθες το απόγευμα, για τον εντοπισμό του. Ο αγνοούμενος πιθανολογείται ότι βρισκόταν μέσα στο σπίτι του, το οποίο πλημμύρισε από νερά, μπάζα και λάσπες. Από χθες το μεσημέρι δεν έχει δώσει σημεία ζωής, ενώ την επιχείρηση δυσχεραίνει το γεγονός ότι το σπίτι του βρίσκεται σε σημείο που πλήττεται από τις αδιάκοπες βροχές, που το ξαναγεμίζουν με τα νερά που συνεχώς αδειάζουν τα συνεργεία άντλησης.

Επισήμως αγνοείται ακόμα ένας άνδρας, κυνηγός.

Συνολικά 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρώτη εντοπίστηκε μία γυναίκα 82 ετών, μέσα στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα. Λίγο αργότερα, ένας ηλικιωμένος, λίγους δρόμους παραπέρα, στην οδό Αγαμέμνωνος ανασυρόταν νεκρός.

Ένας 65χρονος βρέθηκε νεκρός σε προαύλιο χώρο στη Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα. Ο 50χρονος οδηγός βυτιοφόρου ανασύρθηκε από το όχημά του που είχε παρασυρθεί στη Λεωφόρου Αθηνών – Θηβών, στη Μάνδρα. Στη Μάνδρα εντοπίστηκε νεκρή και μία γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητό της. Στο Ψαλίδι Μάνδρας βρέθηκε νεκρός σε ανοιχτό χώρο ένας άνδρας, ενώ η σορός μίας γυναίκας 95 ετών βρέθηκε πάνω στα κάγκελα της αυλής της χτυπημένη από αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί από το χείμαρρο, στην οδό Στρατηγού Ρόκα, στη Μάνδρα.

Προηγουμένως ο κυβερνήτης λάντζας είχε ειδοποιήσει το Λιμενικό, καθώς είχε εντοπίσει τις σορούς δύο ανδρών, 55 και 80 ετών, στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των χαμένων

Ο 36χρονος Γιώργος Μακαρούνας είναι το νεότερο θύμα της καταστροφής. Ο νεαρός πατέρας δύο παιδιών δούλευε, ως οδηγός φορτηγού, όταν το όχημά του παρασύρθηκε και εκείνος εγκλωβίστηκε μέσα στα νερά στη Μάνδρα.

Την τελευταία του στιγμή μιλούσε με τη μητέρα του στο τηλέφωνο, περιγράφοντάς της την κατάσταση, με όλο τον φόβο που μπορεί εκείνη την ώρα να τον διέκρινε.

«Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε», είπε και όταν επιχείρησε να βγει από το φορτηγό, έκλεισε το τηλέφωνό του και τελείωσε η ζωή του.

Ο Μπάμπης και ο Δημήτρης Δημόπουλος είχαν πάει για κυνήγι, όπως συνήθιζαν τα δύο αδέλφια. Ο Μπάμπης βρίσκεται μεταξύ των λίγων νεκρών που έχουν αναγνωριστεί, ενώ ο Δημήτρης παραμένει αγνοούμενος.

Ο Γιώργος Πολυμερόπουλος, από τη Θήβα, είναι το τρίτο θύμα που αναγνωρίστηκε. Ο 48χρονος πατέρας δύο παιδιών χάθηκε στη Μάνδρα.

etypos