Συνάντηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Ανατολικής Κρήτης με τον Πρόεδρο της ΕΑΣΗ και των Παραγωγών

Συνάντηση πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Ανατολικής Κρήτης , με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ) Σταύρο Γαβαλά, τον πρόεδρο Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Ηρακλείου Πρίαμο Ιερωνυμάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΣΗ Γιώργο Λαμπράκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ΔΣ του ΟΕΕ-ΤΑΚ στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών και των Αγροτών αφού ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο Σταύρο Καρτέρη και το ΔΣ του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την πρόσκληση αναφέρθηκαν σε σειρά πρωτοβουλιών τους για την εδραίωση των κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Στη συνέχεια και αφού συζητήθηκαν οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης έγινε αναφορά στα μέτρα στήριξης του κλάδου για την επερχόμενη οικονομική κρίση καθώς και πάγιων αιτημάτων των αγροτών προς την πολιτεία. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, η ένταξη των αγροτών στους πληττόμενους κλάδους ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα έκτακτα χρηματοδοτικά εργαλεία, θέσπιση του μεταφορικού ισοδύναμου, επιδότηση προϊόντων που απαιτούνται για την καλλιέργεια, επιδότηση μέσω εργασίμου από το κράτος ανέργων, μεταναστών και αγροτικού εργατικού δυναμικού και άλλα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΕΕ-ΤΑΚ διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των αγροτών ότι το ΔΣ θα κινηθεί το επόμενο διάστημα μέσω προτάσεων προς τα αρμόδια υπουργεία με σκοπό τη στήριξη του ενός από τους σημαντικότερους κλάδους της κρητικής οικονομίας.

Πηγή: kritipress.gr