Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Πάρκο , στο περιθώριο του συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή που διοργανώνουν η ΠΕΔ Κρήτης και η ΚΕΔΕ στο Candia Maris στις 6 και 7 Απριλίου, ο  Δήμαρχος και ο κ. Πατούλης είχαν την ευκαιρία να μπουν στον προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, να δοκιμάσουν την αίσθηση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ (με την βοήθεια ειδικής μάσκας) και να διαπιστώσουν στην πράξη τους κινδύνους μιας πρόσκρουσης,  ακόμα και μικρή ταχύτητα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνεχάρη τον Δήμο Ηρακλείου για το Πάρκο, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμο για την διαπαιδαγώγηση των εκκολαπτόμενων οδηγών ενώ ο Δήμαρχος Ηρακλείου συμπλήρωσε: «Έχω πει στο παρελθόν και επαναλαμβάνω ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι για εμάς το “βαρύ πυροβολικό” στην μάχη κατά των τροχαίων ατυχημάτων. Θέλουμε να δημιουργήσουμε οδηγούς καλύτερους από όσο υπήρξαμε εμείς και θεωρώ ότι η λειτουργία του Πάρκου , το οποίο ανακαινίσαμε και επαναλειτούργησαμε τον Σεπτέμβριο του 2016 μετά από χρόνια αχρησίας, αποτελεί μεγάλο βήμα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων στο Πάρκο συμμετείχε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφαλείας «Πάνος Μυλωνάς» και στη δεύτερη, την Παρασκευή 7 Απριλίου,  θα έρθει για πρώτη φορά στο Ηράκλειο το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» της Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Παράλληλα λαμβάνουν μέρος με ενδιαφέρουσες δράσεις φορείς όπως η Τροχαία Ηρακλείου, η Δημοτική Αστυνομία, η  Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου, ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Ηρακλείου, το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Ηρακλείου, μέλη του Εργαστηρίου Μελέτης συμπεριφορών υγείας & οδικής ασφάλειας του TEI Κρήτης κ.α. 
Πηγή: typoskritis.gr