Στο «κόκκινο» η βία ανηλίκων στην Κρήτη – Και δεύτερο περιστατικό χειροδικίας μεταξύ μαθητών σε σχολείο

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι πρόκειται για ξυλοδαρμούς χωρίς πραγματικό λόγο, τόνισε ο κ. Μαραγκάκης, που δεν κρύβει την ανησυχία του για το φαινόμενο
Δύο περιστατικά χειροδικίας μεταξύ μαθητών Γυμνασίων, καταγράφηκαν χθες Πέμπτη, στο Ρέθυμνο. Στην πρώτη μάλιστα περίπτωση, η λογομαχία δύο παιδιών 13 και 14 ετών, έξω από το σχολικό συγκρότημα, που φοιτούν, εξελίχθηκε σε γρονθοκόπημα στο κεφάλι του μικρότερου παιδιού, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της αστυνομίας. Ο 14χρονος δράστης συνελήφθη, ενώ συνελήφθη και ο πατέρας του για αμέλεια εποπτείας ανηλίκου.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Μανούσος Μαραγκάκης, όχι μόνο επιβεβαίωσε το περιστατικό, αλλά ανέφερε, ότι αντίστοιχο περιστατικό βίας καταγράφηκε σε άλλο Γυμνάσιο, την ίδια μέρα.

Τα περιστατικά χειροδικίας μεταξύ μαθητών –κυρίως του Γυμνασίου και όχι τόσο του Λυκείου- καταγράφονται συχνότερα σε σχέση με το παρελθόν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραγκάκης, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός, ότι η Κρήτη, είναι από τις τρεις Περιφέρειες, όπου η συχνότητα των περιστατικών είναι στο «κόκκινο».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι πρόκειται για ξυλοδαρμούς χωρίς πραγματικό λόγο, τόνισε ο κ. Μαραγκάκης, που δεν κρύβει την ανησυχία του για το φαινόμενο, ένα φαινόμενο που ασφαλώς κινητοποιεί τη σχολική κοινότητα, αλλά ίσως θα έπρεπε να αποτελεί κομμάτι κοινωνικού προβληματισμού και δράσεων για την αντιμετώπισή του. 

neakriti.gr