Στο επίκεντρο συζητήσεων η επανάχρηση της Γαλλικής Σχολής Χανίων

Η επανάχρηση της Γαλλικής Σχολής των Χανίων ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Μιχάλη Ζερβάκη. 

Το θέμα της λειτουργικής αναμόρφωσης και της επανάχρησης του χώρου συζητήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνη Παπαδεράκη και της Γενικής ΔιευθύντριαςΑναπτυξιακού Προγραμματισμού και Συντονίστριαςτης RIS3Crete, Χρυσής Δασκαλάκη.

Η Περιφέρεια Κρήτης όπως ανακοίνωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης θα στηρίξει την υλοποίηση του έργου με βάση την μελέτη αξιοποίησης που έχει ολοκληρώσει το Πολυτεχνείο Κρήτης. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, λόγω της σημασίας που έχει η Γαλλική Σχολή για τα Χανιά και της αξίας που λαμβάνει με την επανάχρηση του κτιρίου, αφού θα αξιοποιηθεί για την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και στην ανάπτυξη της καινοτομίας προς όφελος της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας.

Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει και στην ανάπτυξη του Τεχνολογικού πάρκου Κρήτης του οποίου το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι πλέον οργανικό μέλος, το οποίο θα έχει πλέον λειτουργική παρουσία τόσο στο Ηράκλειο όσο και στα Χανιά, συνδράμοντας στην ανάπτυξη ενός ευρύτερου συστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.