Στην παρουσίαση της μόνιμης λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία είναι η μόνιμη λαϊκή αγορά του Δήμου Ηρακλείου στη Νέα Αλικαρνασσό, που βρίσκεται επί των οδών Σταδίου και Μικράς Ασίας, μπροστά από το σωφρονιστικό κατάστημα.
Το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκε επίσημα ο νέος χώρος που θα φιλοξενεί σε μόνιμη βάση την υπαίθρια λαϊκή της Νέας Αλικαρνασσού, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού . Το παρόν έδωσαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σισαμάκης, Γιάννης Αναστασάκης, Γιώργος Καραντινός, Μαρίνος Παττακός, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Αλικαρνασσού Αντώνης Σεκέρης, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Κασαπάκης, η Γ.Γ. του Δήμου Ευγενία Στυλιανού, οι πρόεδροι των συλλόγων εμπόρων και παραγωγών λαϊκών αγορών Γιώργος Μπαχλιτζανάκης και Παντελής Παπαδάκης αντίστοιχα, υπηρεσιακά στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, κάτοικοι της περιοχής κ.α.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε: « Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την ολοκλήρωση του έργου διαμόρφωσης της πρώτης μόνιμης λαϊκής αγοράς στο Ηράκλειο. Λάβαμε όλα τα μέτρα ασφαλείας που κρίθηκαν αναγκαία, λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται ο χώρος, ενώ εγκαταστάθηκαν και όλες οι απαραίτητες υποδομές. Πλέον η λαϊκή αγορά της Νέας Αλικαρνασσού αποκτά τον δικό της χώρο ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα εμπόρων , παραγωγών αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Στόχος και επιδίωξη μας είναι, από την χρήση της νέας λαϊκής ,να υπάρχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και για τον λόγο αυτό έχουμε ζητήσει να χρησιμοποιούνται μονάχα χάρτινες ή βιοδιασπώμενες σακούλες».

Στοιχεία του έργου

Στο ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου συνολικής έκτασης 6,5 στρεμμάτων, δημιουργήθηκαν όλες οι απαραίτητες υποδομές που θα εξυπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία της, όπως δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, δίκτυο απορροής όμβριων και τουαλέτες συνδεόμενες με το δίκτυο αποχέτευσης. Όλη η έκταση διαστρώθηκε με κατάλληλο ασφαλτοτάπητα ενώ διαγραμμίστηκαν και οι θέσεις εμπόρων-παραγωγών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ληφθεί και τα απαραίτητα μέτρα για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.