Στην Κρήτη, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιούνται σήμερα εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έτους «Νίκος Καζαντζάκης», που συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, η Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μαλεβιζίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την άφιξή του, κατευθύνθηκε στο Μαρτινέγκο όπου τον υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Αστυνομικές και Στρατιωτικές Αρχές και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, ενώ έγινε και κατάθεση στεφάνου.

Ο κ.Παυλόπουλος επισκέπτεται τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου για να παραστεί στις εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν στις 11 το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και κατάθεση στεφάνων στον τάφο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα στον προμαχώνα Μαρτινέγκο και θα κορυφωθούν στις Αρχάνες, όπου θα προβληθούν τα μονταρισμένα πλάνα από την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τον Νίκο Καζαντζάκη.

Στην Κρήτη, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Το πρόγραμμα
10.40΄ Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον αερολιμένα Ηρακλείου.

11.00΄ Άφιξη στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη. Υποδοχή από τοπικές αρχές. Απόδοση τιμών. Επιμνημόσυνη Δέηση. Κατάθεση στεφάνου.
11.20΄ Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά Δήμου Αρχανών.
11.45΄ Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μουσείο Ν. Καζαντζάκη. Ομιλία του Καθηγητού κ. Χαραλαμπάκη.
Ομιλία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ξενάγηση.
12.45΄ Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το εστιατόριο «ΚΑΜΠΑΕΤΗ» στη Μυρτιά Δήμου Αρχανών. Υποδοχή από τον κ. Περιφερειάρχη.
13.00΄ Γεύμα παρατιθέμενο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον περιφερειάρχη Κρήτης.
17.50΄ Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Πολύκεντρο Δημοτικό κτίριο στο Κράσι Χερσονήσου.
18.30΄ Άφιξη στο Πολύκεντρο Δημοτικό κτίριο στο Κράσι Χερσονήσου.
Εκδήλωση με θέμα: “Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι Αλεξίου στο Κράσι”.
Χαιρετισμός του Προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Καζαντζάκη κ. Γεωργίου Στασινάκη. Ομιλία της κας Γ. Ιεραπετριτάκη. Ομιλία του κ. Ν. Χρυσού.
19.00΄ Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Καμπάνειο Ίδρυμα (Ψυχρό Οροπέδιο Λασιθίου).
19.20΄ Άφιξη στο Καμπάνειο Ίδρυμα. Υποδοχή από τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Π. Παπαδάκη.
19.30΄ Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Καμπάνειου Ιδρύματος κ. Π. Παπαδάκη. Δρώμενο με θέμα: «Καζαντζάκης και Μινωικός Πολιτισμός»
Προβολή εργασιών των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα αναφορικά με τον Ν. Καζαντζάκη και Α. Παπαδάκη.
Βράβευση των τριών καλυτέρων εργασιών από τους συμμετέχοντες νέους ομογενείς στον διαγωνισμό αναφορικά με τον Ν. Καζαντζάκη και Α. Παπαδάκη, στον χώρο του Καμπάνειου Ιδρύματος. Δείπνο. Απονομή δώρων στους 72 συμμετέχοντες.
21.00΄ Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον Δήμο Αρχανών.
22.15΄ Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο θερινό κινηματογράφο Δήμου Αρχανών. Παγκόσμια πρώτη προβολή του making of της κινηματογραφικής ταινίας «Νίκος Καζαντζάκης», του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.
23.15΄ Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον αερολιμένα Ηρακλείου.
23.40΄ Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Αθήνα
Πηγή: cretalive.gr