Στα έργα στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Αυτοψία στις εργασίες ανάπλασης της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, οι οποίες ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη .
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών καθώς και για το προσεχές χρονοδιάγραμμά τους.
Στόχος της ανάπλασης είναι η ανάδειξη των Ενετικών Τειχών, η μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου και η ενθάρρυνση της πεζοπορίας και της χρήσης ποδηλάτου.
Σύμφωνα με την μελέτη, θα διαμορφωθεί ένας μεγάλος δρόμος με πλάτος τα 4 μέτρα ανά λωρίδα κυκλοφορίας, με δύο μεγάλα πεζοδρόμια, 73 οργανωμένες θέσεις στάθμευσης οχημάτων εκατέρωθεν της οδού, νησίδα στη μέση του δρόμου με φανοστάτες και δέντρα, διαμόρφωση ενός κυκλικού κόμβου στο ύψος της οδού Σκουλάδων, κολωνάκια και όλο τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε και το κτίριο του νέου ΚΔΑΠ – ΑμεΑ που κατασκευάζεται στον ίδιο δρόμο και διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι οι εργασίες βρίσκονται πλέον στο τελικό τους στάδιο.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αναβαθμίζεται ουσιαστικά, τόσο με την ανάπλαση που ξεκίνησε όσο και με το ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ που ολοκληρώνεται και αποτελεί μια δομή ιδιαίτερη σημαντική για τα άτομα με αναπηρία.
Προχωράμε, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, την υλοποίηση έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας».

typoskritis.gr