Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα δημοτικά τέλη

"Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη" αποτελεί το αίτημα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών- Παράρτημα Ηρακλείου που πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σήμερα Δευτέρα 13/11, 6μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, για τα δημοτικά τέλη.

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: 

Είναι πρόκληση εκ μέρους της δημοτικής αρχής Ηρακλείου, την ίδια περίοδο που η ακρίβεια τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, που ο λαός μας κόβει και από τα βασικά γιατί ο μισθός του φτάνει οριακό για το πρώτο 20ήμερο του μήνα και πληρώνει το 95% της κρατικής φορολογίας, να του ζητάει να βάλει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη έως και 29%.
Οι εργαζόμενοι που κατοικούν και εργάζονται στο Δήμο Ηρακλείου έχουμε ήδη φορολογηθεί μια και δυο φορές. Δεν έχουμε να πληρώσουμε για μια ακόμα φορά. Έχουμε δικαίωμα να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες, χωρίς να επιβαρύνονται.
Δεν θα μας φορτώσουν την κακή κατάσταση των οικονομικών του Δήμου. Για την κακή κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, να κοιταχτούν στον καθρέπτη όλοι εκείνοι, που μαζί με την κυβέρνηση, υπερασπίζονται τη λογική της ανταποδοτικότητας και της αποδοχής της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους και των επιπλέον χαρατσιών σε εργατικές λαϊκές οικογένειες και μικρούς επαγγελματίες.
Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια και με τα χαράτσια, με τους χαμηλούς μισθούς και τα εξαντλητικά ωράρια, με την ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών όπως για παράδειγμα οι ελάχιστες θέσεις για τα παιδιά μας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς!
Να μην επιτρέψουμε στη δημοτική αρχή να περάσει την αύξηση στο δημοτικά τέλη! Στηρίζουμε την κινητοποίηση τη Δευτέρα 6μμ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!
Διεκδικούμε:
– Καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση των δημοτικών τελών. Να παρθεί πίσω η πρόταση της δημοτικής αρχής.
– Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τις οικογένειες με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
-Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ΑμΕΑ, ανέργων, πολύτεκνων τρίτεκνων, μονογονεϊκών και ευπαθών οικογενειών.
-Γενναία αύξηση δημοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις, π.χ. τράπεζες, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων κλπ.