Σωκράτης Βαρδάκης: «Τίτλοι τέλους για ΟΑΕΔ, τον μοναδικό Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας;»

Σε οικονομική ασφυξία οδηγεί η κυβέρνηση τον ΟΑΕΔ, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.
Στο νέο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας που δόθηκε προς διαβούλευση, προβλέπεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΟΑΕΔ από 1/1/2021 μέχρι 31/12/2021, κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Αν σε αυτήν συνυπολογιστεί και η τελευταία αντίστοιχη μείωση κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες από την 1 η Ιουνίου, μιλάμε για κατάφωρη πυρπόληση της κοινωνικής πολιτικής, καθώς η μείωση αυτή αντιστοιχεί σε μία τρομακτική συρρίκνωση των πόρων του ΟΑΕΔ κατά 56% για επιδόματα και προγράμματα απασχόλησης.
Ο κ. Βαρδάκης προειδοποιεί πως αν δεν αυξηθούν οι κρατικές επιχορηγήσεις, ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες, θα περιοριστεί δραματικά η δυνατότητα του ΟΑΕΔ για υλοποίηση νέων προγραμμάτων απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής για το 2021. Κι αυτό, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τους ανέργους της χώρας μας , οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται αριθμητικά, όπως αυξάνονται και οι μακροχρόνια άνεργοι που χρήζουν σημαντικής στήριξης.
Όπως καταλήγει ο κ. Βαρδάκης, «Αν ο κ. Βρούτσης έχει βάλει σκοπό να διαλύσει τον μοναδικό Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας, να γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε!»

Πηγή: typoskritis.gr