Σοκ με τη νέα υπόθεση ψευτογιατρού που οδήγησε 5 ανθρώπους στον θάνατο – Συνεχίζονται οι έρευνες

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη νέα υπόθεση ψευδογιατρού που «πωλούσε ελπίδα» σε απελπισμένους ασθενείς ενώ στην πραγματικότητα τους κατέκλεβε και κάποιους απο αυτους τους οδήγησε και στον θάνατο. Oι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και νέων θυμάτων 

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι πέθαναν καθώς πείστηκαν από τον 66χρονο Τ.Δ, φυσικοθεραπευτή που φέρεται να παρουσιαζόταν ως νευρολόγος, να διακόψουν την θεραπεία που ακολουθούσαν – έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας – προκειμένου να ακολουθήσουν μια υποτιθέμενη πρωτοποριακή θεραπεία με βλαστοκύτταρα, φυσικά με το αζημίωτο.

Άμεσος συνεργάτης του φέρεται να ήταν ο 72χρονος F.U.K.H., Γερμανός ιατρός γενικής ιατρικής.

Η δράση διήρκησε χρόνια
Η δράση του ψευτογιατρού φέρεται να διήρκησε χρόνια. Η αρχή…του τέλους ωστόσο για τον 66χρονο και τον 72χρονο συνεργό του, έγινε έπειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου ασθενή που απεβίωσε, το 2020.

Συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2020 ο αδελφός ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τον 65χρονο ψευτογιατρό στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο ασθενής έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ο ψευτογιατρός, που δήλωνε νευρολόγος αντί φυσιοθεραπευτής, του είχε προτείνει ήδη από το 2015 θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Η υγεία του ασθενούς επιδεινώθηκε και εν τέλει κατέληξε μερικούς μήνες αργότερα.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ο αδελφός του ασθενούς κατήγγειλε τη δράση του ψευτογιατρού.

Απο το 2019 υπήρχε δικογραφία
Από έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο αρχείο της Αστυνομίας προέκυψε ότι σε βάρος του υπόπτου είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία το 2019 για απάτη.

Είχε αποσπάσει 135.000 ευρώ προκειμένου δήθεν να εφαρμόσει θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε μια νεαρή κοπέλα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 66χρονος, είχε καταφέρει να χτίσει έναν μύθο γύρω από το όνομα του, με αποτέλεσμα οι ασθενείς, στους οποίους υποσχόταν πλήρη ίαση, να του δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις μερικοί από αυτούς, τον σύστηναν και σε άλλους, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους σε αυτόν.

Η…πρωτοποριακή αυτή θεραπεία, γινόταν ενέσεις οι οποίες κόστιζαν από 15.000 έως 20.000 ευρώ, ενώ κάποιοι είχαν δώσει ακόμα και πάνω από 100.000 ευρώ, με αποτέλεσμα τα κέρδη που είχε καταφέρει να αποκομίσει να αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Τα φιαλίδια ταξίδευαν με το ΚΤΕΛ
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, τα φιαλίδια… ταξίδευαν ακόμα και μέσα σε παγοκύστες με ΚΤΕΛ.

Είχε καταφέρει να «χτίσει» ένα πελατολόγιο περίπου 300 ατόμων, ενώ μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε για απάτη και ανθρωποκτονία κατά συρροή, τα θύματα του ανέρχονται περίπου σε 15, από διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας όπως την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τα Γιάννενα αλλά και από νησιά.

Εντόπιζε κυρίως ανθρώπους που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας τους, οι οποίοι όχι απλά δεν έβλεπαν βελτίωση στην κατάσταση της υγείας τους, αντιθέτως επιδεινωνόταν, με τους ίδιους και τις οικογένειας τους, να ζουν έναν Γολγοθά.

Όταν κάποιοι από τους ασθενείς ή τους συγγενείς τους, αντιλαμβάνονταν πως κάτι δεν πήγαινε καλά και ζητούσαν τα χρήματα τους πίσω, εκείνος εξαφανιζόταν ενώ φέρονται κάποιοι να δέχτηκαν ακόμα και απειλές.

madata.gr