Σκηνές Αρχαίας τραγωδίας χθες στο Μεσοχωριό για τον άδικο χαμό της πανέμορφης Μαρίας

Ένα πανέμορφο γεμάτο ζωή κορίτσι η 18χρονη Μαρία Κλινάκη δεν πρόλαβε να χαρεί την επιτυχία της εισαγωγής της στο Πολυτεχνείο Κρήτης καθώς άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα στην οδό Ανθέων.

Χθες στο Μεσοχωριό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, οικογένεια, συμμαθητές φίλοι και πλήθως κόσμου αποχαιρέτησαν την Μαρία που έφυγε τόσο άδικα.

Τα ξημερώματα της Τρίτης το μηχανάκι που οδηγούσε ο 18χρονος, Γρηγόρης καρφώθηκε σε μία κολώνα της ΔΕΗ με τραγικά αποτελέσματα για την Μαρία, ενώ ο οδηγός του δικύκλου υπεβλήθη χθες, σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και πλέον νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η επιτυχία τους στις πανελλήνιες ήταν η αιτία που η Μαρία μαζί με άλλους συμμαθητές συναντήθηκαν για να γιορτάσουν. Εκείνη είχε καταφέρει να περάσει στο Τμήμα Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώ ο 18χρονος οδηγός του δικύκλου κατάφερε να περάσει στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Αργά το βράδυ κατέληξαν σε κοντινό παρκάκι από το σημείο της τραγωδίας. Από εκεί έφυγαν τα ξημερώματα όμως δεν πρόλαβαν να πάνε μακριά.

Το 8ο λύκειο με ανακοίνωση του αποχαιρέτησε την μαθήτρια του που έχασε τη ζωή της λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της επιτυχία της.

«Το σχολείο μας πενθεί για την απώλεια της μαθήτριας μας που έφυγε ξαφνικά σήμερα 28 Αυγούστου 2018 τα ξημερώματα, πριν προλάβει να χαρεί την εισαγωγή της στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου στα Χανιά. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι συντετριμμένοι, εκφράζουν τα θερμά συλληπτήρια στην οικογένεια της , και της εύχονται δύναμη να αντέξει το τραγικό συμβάν και να τιμά τη μνήμη της».

Πηγή: typoskritis.gr