Σκακιστική γιορτή στο Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη σχολική σκακιστική γιορτή του έτους που θα διοργανωθεί και φέτος μετά από ευγενική παραχώρηση στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες  του Δήμου Χερσονήσου  το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου με διοργανωτές τη Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου, τη Κοινωφελή Επιχείρηση Δ. Χερσονήσου, τo Europe Direct Κρήτης, το Ηράκλειο ΟΑΑ και το ΣΟ Ηρακλείου.

 Πρόκειται για το 14ο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Κρήτης στο οποίο αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότερα από 300 παιδιά σε 11 κατηγορίες ανά ηλικία, από νήπια έως λύκεια! Το σκάκι φαίνεται πως δεν έχει κερδίσει μόνο το μυαλό αλλά και τις καρδιές των μαθητών και των γονιών τους στο Νομό Ηρακλείου αλλά και στο Νομό Λασιθίου από όπου θα προέρχονται οι μαθητές παρά τις φορτωμένες από εκδηλώσεις ημέρες.

 Είναι εμφανές πως η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου, η ΣΑ Χερσονήσου και το Ηράκλειο ΟΑΑ αναδεικνύουν τη Χερσόνησο σε προορισμό αθλητισμού και πολιτισμού, ετοιμάζοντας και διοργανώσεις διεθνούς επιπέδου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παίξουν 7 αγώνες, 4 το Σάββατο και 3 την Κυριακή. Το Σάββατο θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο αγώνων από τις 13.00 έως τις 14.00 προκειμένου να δηλώσουν ή να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Στις 14.45 ακολουθεί η τελετή έναρξης ενώ στις 15.00 θα ξεκινήσει ο πρώτος γύρος. Τη δεύτερη μέρα, τη Κυριακή, οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10.00 και η τελετή λήξης με τις απονομές των επάθλων των αθλητών θα πραγματοποιηθεί στις 14.00.

 Οι διοργανωτές θεωρούν πως αυτοί οι αγώνες είναι το ιδανικό πρώτο βήμα εισαγωγής σε αγώνες των παιδιών που ξέρουν έστω τους βασικούς κανονισμούς. Καλούν λοιπόν τους γονείς να οπλιστούν με υπομονή κατά τη διάρκεια της αναμονής τους  όσο τα παιδιά απολαμβάνουν τη γνωριμία τους με το κορυφαίο πνευματικό άθλημα, το σκάκι!

Πηγή: typoskritis.gr