Σεισμός στο Ηράκλειο: Βίντεο από σούπερ μάρκετ την ώρα των 5,1 Ρίχτερ (vid)

Πανικό στις Μοίρες έχει προκαλέσει ο σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 21:58 το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαΐου, με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μιαμούς Ηρακλείου.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος μόλις 8.9 χλμ. γεγονός που κατατάσσει τον σεισμό στους επιφανειακούς. 

Κάμερες ασφαλείας καταστημάτων έχουν καταγράψει τα όσα έγιναν εκείνα τα δευτερόλεπτα…

Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις Μοίρες και στο Ηράκλειο εξαιτίας του μεγάλου σεισμού που σημειώθηκε χθες το βράδυ με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ήταν δύο λεπτά πριν τις 10 το βράδυ όταν εκδηλώθηκε ο σεισμός στο Ηράκλειο, με τις μαρτυρίες να αναφέρουν ότι πρώτα ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και στη συνέχεια άρχισε να κουνάει ενώ οι περισσότεροι νόμιζαν ότι θα ανοίξει η γη στα δύο.

Βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητα, από κάμερες ασφαλείας καταστήματος δείχνουν την ένταση και την διάρκεια του σεισμού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι μετασεισμοί ήταν δεκάδες προκαλώντας την έντονη ανησυχία των κατοίκων, πολλοί από τους οποίους πέρασαν το βράδυ στους δρόμους και τις πλατείες.

Συνολικά, και όπως κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, από τις 10 το βράδυ μέχρι και τις 4 τα ξημερώματα σημειώθηκαν 35 συνολικά μετασεισμοί. 

Μάλιστα, οι δύο είναι πάνω από 4 Ρίχτερ ενώ οι 7 ήταν μεγέθους από 3 έως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δείτε τα βίντεο: