Σε απόγνωση για εργαζομένους τα ξενοδοχεία: Φέρτε έναν φίλο σας να εργασθεί και κερδίστε 200 ευρώ!

Κίνητρα για την προσέλκυση εργαζομένων στη μονάδα του προσφέρει το ξενοδοχείο Hard Rock Hotel Ibiza, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τον σκόπελο των ελλείψεων προσωπικού, οι οποίες θέτουν επιπλέον προκλήσεις στον τουριστικό κλάδο των Βαλεαρίδων ενόψει της σεζόν του 2022.

Ειδικότερα, το ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στον όμιλο Palladium Hotel Group, λάνσαρε εσωτερική καμπάνια στους εργαζομένους του, δίνοντας οικονομικό κίνητρο 200 ευρώ σε όποιον προτείνει σε φίλους και μέλη της οικογένειας να εργασθούν σε αυτό.

Σε αφίσα που έχει αναρτήσει η διεύθυνση σε σημείο ανακοινώσεων για το προσωπικό, αναγράφεται το μήνυμα «Φέρτε έναν φίλο σας στη μπάντα και κερδίστε 200 ευρώ». Η αφίσα περιλαμβάνει επίσης μια εικόνα μιας τσάντας με το σύμβολο του δολαρίου.

«Προσκαλέστε τους φίλους, την οικογένεια ή τους γνωστούς σας να εργασθούν στο Hard Rock Hotel Ibiza και θα κερδίσετε 200 ευρώ ανά άτομο στο τέλος της σεζόν, εφόσον εργασθούν από τις 15 Μαϊου έως τις 15 Σεπτεμβρίου», αναφέρει το μήνυμα της αφίσας.

Σύμφωνα με την Hard Rock Hotels, η αφίσα απευθύνεται αποκλειστικά στους εργαζομένους του ξενοδοχείου και είναι ανεπίσημο, και ο όρος «μπάντα» παραπέμπει στο κόνσεπτ της hard rock μπάντας.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι ενδεικτική του σοβαρού προβλήματος που χρειάζεται να αντιμετωπίσει ο ξενοδοχειακός κλάδος των Βαλεαρίδων αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού εμποδίζουν τη λειτουργία πολλών μονάδων αλλά ακόμα και το άνοιγμα νέων. Η αύξηση των τιμών ενοικίασης στις Βαλεαρίδες και η εργασιακή ανασφάλεια που καταγγέλλουν τα σωματεία, είχαν επηρεάσει αρνητικά την απασχόληση στον κλάδο ήδη πριν από την πανδημία.

tornosnews