Σχολίασε την κόντρα Βρέντζου και Σάμι ο Γιώργος Σουλτάτος

 Αν και ο ίδιος απέχει παραγοντικά, η άποψη του, για τον Εργοτέλη, έχει πάντα σημασία.

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει την κόντρα που έχει ξεσπάσει στο σύλλογο, με τον πρώην ιδιοκτήτη της ομάδας Γιώργο Βρέντζο και τον σημερινό ιδιοκτήτη Μάγκεντ Σάμι και οι απόψεις του, έχουν ενδιαφέρον.

«Να τα βρουν μεταξύ τους» προτείνει ο Γιώργος Σουλτάτος, στους δυο ιδιοκτήτες, που ο καθ’ ένας στην δική του εποχή πρόσφερε στον Εργοτέλη.

Οπως δήλωσε στην εκπομπή του Γιώργου Κορτσιδάκη στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 ο Γιώργος Σουλτάτος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον Εργοτέλη «η διαφορά Βρέντζου και Σάμι, είναι προσωπική».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «και οι δυο έχουν προσφέρει και πρέπει να τους σεβόμαστε. Ο Βρέντζος συνέδεσε το όνομα του με την οικονομική εξυγίανση του Εργοτέλη. Οταν η ομάδα είχε πέσει στις Ερασιτεχνικές κατηγορίες. Η προσφορά του Γιώργου Βρέντζου είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στο σωματείο. Το σωματείο, κείνη την περίοδο είχε ζήτημα ύπαρξης και εκείνος το στήριξε και μάλιστα το εξυγίανε και οικονομικά για να μπορεί να σταθεί και να προχωρήσει. Αργότερα, ο κ. Βρέντζος, είπε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει, καθώς έβαλε πολλά χρήματα. Και πάλι η ομάδα ήταν να πάει στο τοπικό.
Βρέθηκε ο κ. Σάμι και έσωσε την ομάδα. Όλοι έχουν προσφορά. Αυτό είναι βέβαιο. Η ΠΑΕ Εργοτέλης είναι ανώνυμη εταιρεία.
Όποιος την έχει, κάνει κουμάντο. Αν θέλει να την πουλήσει καλώς, αν όχι πάλι καλώς».

Ο Γιώργος Σουλτάτος ξεκαθαρίζει ότι έχει καλές σχέσεις με όλους στον Εργοτέλη.

“Έχω πολύ καλή σχέση και με τον Γιώργο Βρέντζο και με τον κ. Σάμι. Ο κ. Σάμι το ποδόσφαιρο το βλέπει επιχειρηματικά. Έχω επίσης άριστη σχέση με τα παιδιά που τρέχουν την ομάδα, τον κ. Τουτζιάρη, τον Σεβαστάκη, τον Μποβολέτη, τον Λαμπράκη. Το ίδιο και με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη τον κ. Στειακάκη”.

 Για τις καταγγελίες του Βρέντζου, ότι ο Εργοτέλης έχει χρέη 700-800 χιλιάδες ευρώ και απλήρωτους παίκτες, ο Γ. Σουλτάτος, λέει πως «κοιτάξτε, όλες οι ομάδες ακόμα και οι μεγαλύτερες, έχουν χρέη. Είναι θέμα του ιδιοκτήτη. Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο είναι άσχημη. Οι ομάδες δεν έχουν κέρδη.
Γίνεται μια οικονομική διαχείριση, όσο καλύτερα μπορεί. Αν υπάρχει άνοιγμα, μπορεί να καλυφθεί από τον ιδιοκτήτη. Αυτός έχει το μαχαίρι και το πεπόνι.
Αν μιλούσαμε για τον Ερασιτέχνη Εργοτέλη, θα ήταν διαφορετικά. Τώρα είναι θέμα του ιδιοκτήτη».

Για το αν περίμενε και ο ίδιος περισσότερα από τον κ. Σάμι, ανέφερε ότι «είναι άλλης νοοτροπίας από τη δική μου και του Βρέντζου. Βλέπει το ποδόσφαιρο επιχειρηματικά. Ίσως ο Σάμι, υπολόγιζε σε διαφορετικά έσοδα, από τα τηλεοπτικά για παράδειγμα. Ήταν μεγάλο πλήγμα αυτό. Ίσως έχει αποφασίσει να κάνει συντήρηση στη Β’ Εθνική».

Για το γεγονός ότι ο Σάμι επικρίνεται επειδή φαίνεται να έχει σε δεύτερη μοίρα τον Εργοτέλη, καθώς έχει ήδη την Γουάντι Ντέγκλα στην Αίγυπτο, ο Γιώργος Σουλτάτος, λέει πως «για να έχει την ομάδα στην Αίγυπτο, σημαίνει ότι την θέλει. Τι να κάνουμε όμως; Σίγουρα θέλαμε κάτι παραπάνω στον Εργοτέλη, αλλά είναι δικό του θέμα, το τι θα κάνει».

Για το αν πιστεύει πως ο Εργοτέλης, θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, ο Γιώργος Σουλτάτος, λέει πως «μου αρέσει το ποδόσφαιρο και η φιλοσοφία το ποδοσφαίρου που παίζει ο Εργοτέλης. Ίσως πρέπει το θέαμα να συνδυάζεται με την ουσία. Έχει παίξει καλό ποδόσφαρο και μπορούσε να κάνει και το βήμα παραπάνω φέτος. Κάτι συμβαίνει και δεν πάει παραπάνω. Ίσως ήθελε μεγαλύτερη εμπειρία κατά τη γνώμη μου. Είδα όλες τις ομάδες, μόνο τα Γιάννινα, ήταν καλύτερη από τον Εργοτέλη. Υστερούσε όμως σε εμπειρία σαν ομάδα. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο όμως».

Για το αν του λείπει το παραγοντιλίκι, ο Γιώργος Σουλτάτος, ανέφερε ότι «βέβαια μου λείπει. Δεν υπάρχει παράγοντας που να μην του λείπει το παραγοντιλίκι. Είναι καψούρα. Για αυτό θέλει και ο κ. Βρέντζος να επιστρέψει. Όπου μπορούμε όμως κρεμάμε το καλάθι μας. Όταν μπορούσαμε, το κάναμε. Τώρα είναι διαφορετικά. Περάσαμε τρείς μεγάλες οικονομικές πανδημίες. Μου λείπει το ποδόσφαιρο και ο Εργοτέλης. Πηγαίνω όμως στο γήπεδο».

Πηγή: kritipress.gr