Ρέθυμνο: Θεματική ξενάγηση Ατόμων με Αναπηρία στην παλιά πόλη

Θεματικές ξεναγήσεις στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου με το ειδικό προσβάσιμο αμαξίδιο που διαθέτει ο Δήμος, προσέφερε σε νέους συμπολίτες μας που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο και σε παιδιά με αυτισμό, ο Δήμος Ρεθύμνης.

Η δράση για Άτομα με Αναπηρία, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Δήμου και την Αρχαιολόγο του Γραφείου Παλιάς Πόλης Δ.Ρ., με τη συνεργασία του Σωματείου ΑμεΑ Δήμου Ρεθύμνης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023.

Η συνδρομή του δραστήριου Προέδρου του Σωματείου ΑμεΑ Δ.Ρ κ. Τσαχάκη Δημήτρη, με τον οποίο ο Δήμος διατηρεί διαχρονική συνεργασία για την προώθηση θεμάτων που απασχολούν τους συνανθρώπους μας με αναπηρία τόσο σε επίπεδο παρεμβάσεων τοπικής κλίμακας όσο και σε επίπεδο συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά προγράμματα με θεματικές εστιασμένες στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και την εν γένει αναβάθμισης της ποιότητας ζωής τους, ήταν καθοριστική.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη από όπου εκκίνησαν για την βόλτα και την ξενάγηση στις ομορφιές της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, με το προσβάσιμο αμαξίδιο.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τη διαδρομή και ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους, γεγονός που επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας του Δήμου με το ενεργό Σωματείο ΑμεΑ Δήμου Ρεθύμνης και ενθαρρύνει την αγαστή συνέχισή της.