Ρέθυμνο: Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης

ΑΓΙΑΣΜΟΣ
ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
18 Σεπτεμβρίου 2023

Το απόγευμα της Δευτέρας, 18ης Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ», όπου λειτουργεί η Σχολή, συμπαραστατούμενος υπό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Παρθενίου Τσιλιμπώκου και του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Χαραλάμπους Καμηλάκη, μελών της Διοικούσης Επιτροπής της Σχολής.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς τον Διευθυντή της Σχολής, Μουσικολ. κ. Ευάγγελο Καπαϊδονάκη, Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, καθώς και προς τους διδάσκοντες και διδασκομένους, την ευλογία και τον φωτισμό του Θεού, για να φέρουν εις πέρας έργο ιερό και ευλογημένο, το οποίο θα αποδώσει γλυκείς καρπούς για τα Ιερά Αναλόγια της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Επίσης, ο Επίσκοπός μας προέτρεψε τους διδασκομένους να έχουν επιμονή, υπομονή και συνέπεια στα μαθήματά τους, προκειμένου να ωφεληθούν πολυμερώς και πολυτρόπως