Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία και έκρηξη των κρουσμάτων στα παιδιά. Παράταση μέτρων

Προβληματίζουν τους ειδικούς οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, οι οποίοι επιμένουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας ασφυκτικές πιέσεις στα νοσοκομεία και στους υγειονομικούς, οι οποίοι σήμερα προχωρούν σε τετράωρη στάση εργασίας ζητώντας προσλήψεις για την ενίσχυση του συστήματος υγείας.
Ο κορoνοϊός εξακολουθεί να δείχνει τα «δόντια» του. Νέα «έκρηξη» των εισαγωγών και των διασωληνωμένων σημειώθηκε στα νοσοκομεία της χώρας το τελευταίο 24ωρο.

Χθες οι νέες μολύνσεις έφτασαν τις 24.246, ενώ 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορoνοϊό και 670 είναι οι διασωληνωμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών είναι 654.

Παρατάθηκαν τα μέτρα στη σκιά της Όμικρον
Οι αυξημένες εισαγωγές ασθενών και ο αριθμός των κρουσμάτων που παραμένει πενταψήφιος λόγω της μεταδοτικότητας της Όμικρον, δεν άφησαν περιθώρια για χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων χθες αποφασίστηκε παράταση των μέτρων τουλάχιστον για μία εβδομάδα ακόμη.

Έτσι, μέχρι τις 23 Ιανουαρίου τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, με 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιους πελάτες.

Μάσκες παντού, τηλεργασία στα ίδια ποσοστά και με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα στα γήπεδα.

Πλησιάζει το πρόστιμο των 100 ευρώ
Την ίδια ώρα εκπνέει η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, περίπου 300.000 πολίτες αυτής την ηλικιακής κατηγορίας θα επιβαρυνθούν σταδιακά μέχρι τέλος του μήνα με το πρόστιμο των 100€.

Σε πρώτη φάση θα επιβληθεί σε όσους δεν έχουν κάνει καμία δόση ενώ θα βεβαιώνεται αυτόματα μέσω της εφορίας.

Εξαιρούνται μόνο όσοι ζουν εκτός Ελλάδος και ανήκουν σε ΔΟΥ εξωτερικού, όσοι αποδεδειγμένα για λόγους υγείας δεν πρέπει να εμβολιαστούν, όσοι έκαναν την 3η δόση εκτός συνόρων, θανόντες που δεν έχουν δηλωθεί, και όσοι νόσησαν και δεν έχει περάσει διάστημα μεγαλύτερο των 3 μηνών από τη νόσηση.

Πάντως, τα μέτρα θα επανεξετάζονται διαρκώς, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, κάτι που δεν αποκλείει εκ νέου παράτασή τους, εφόσον βέβαια αυτό κριθεί απαραίτητο.

Κινητοποίηση εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο
Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Αττικό Νοσοκομείο, ζητώντας προσλήψεις για την ενίσχυση του συστήματος υγείας το οποίο λειτουργεί υπό ασφυκτική πίεση.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου «Αττικόν» πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, με τους υγειονομικούς να ζητούν την ουσιαστική θωράκιση των νοσοκομείων για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Την ίδια ώρα, τρομάζουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, καθώς εχτές είχαμε νέο αρνητικό ρεκόρ με 654 εισαγωγές, ενώ ανησυχία προξενούν και τα κρούσματα σε παιδιά, καθώς έχουν εντοπιστεί 43.386 μέσα σε μία εβδομάδα.

madata.gr