Ρεάλ και Μπαρτσελόνα τα περισσότερα πέναλτι στο Champions League

 Οι δύο μεγάλες της Ισπανίας έχουν τα πιο πολλά υπέρ τους σφυρίγματα από το 1992 (ακριβώς 42), ενώ η Ρεάλ τα πιο πολλά εις βάρος της, με τρίτο σε αυτή την κατηγορία τον Ολυμπιακό

 
Σίγουρα δεν προκαλεί εντύπωση. Οι πιο πολλοί άλλωστε θεωρούν τους δύο Ισπανούς γίγαντες ως τις ευνοημένες ομάδες στην Ευρώπη. Το ότι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα συγκατοικούν στην κορυφή με τα περισσότερα υπέρ τους πέναλτι, επιβεβαιώνει εν μέρει τον ισχυρισμό. Οι δυο τους έχουν εκτελέσει ακριβώς τα ίδια, 42 τον αριθμό. Αυτό σημαίνει ότι έχουν μαζί τα 84 από τα 631 που έχουν καταλογιστεί στην ιστορία του θεσμού από το 1992 και έπειτα.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι έχουν παίξει και τα περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλον (Ρεάλ 253, Μπάρτσα 252), αλλά και το πιο επιθετικό ποδόσφαιρο, διεκδικώντας πάντα τη νίκη, δίχως ανασταλτικές τακτικές. Οπότε έχουν σίγουρα ένα σημαντικό υπέρ τους credit. Αμφότερες παίρνουν ένα πέναλτι ανά έξι ματς, ενώ Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη ένα για κάθε τέσσερα.

 
Η Ρεάλ ωστόσο, βρίσκεται και στην αντίθετη κορυφή, εκείνη με τα πιο πολλά εις βάρος της σφυρίγματα. Εχουν καταλογιστεί 23 εναντίον της, όσα δηλαδή και στην Αρσεναλ, ενώ ακολουθούν η Μπάγερν (22) και ο Ολυμπιακός (18), με την Μπάρτσα αμέσως μετά (17).

Σε ατομικό επίπεδο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει βρεθεί 18 φορές στα 11 βήματα (15 εύστοχα), ενώ ο Λιονέλ Μέσι 14 φορές (11 εύστοχα). Το καλύτερο ποσοστό με minimum πέντε εκτελέσεις το έχουν από κοινού Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο με το απόλυτο σε επτά προσπάθειες. Από τους τερματοφύλακες τα πιο πολλά τα έχει βγάλει ο Ικερ Κασίγιας (9 στα 19) και μετά ο Πετρ Τσεχ (5 στα 11).

 
Συνολικά έχουν υποδειχτεί 631 πέναλτι, τα 488 έχουν καταλήξει στην εστία, τα 38 εκτός αυτή ή στο δοκάρι και τα 103 τα έχουν βγάλει οι τερματοφύλακες.

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: kritipress.gr