Πρόβλεψη – σοκ της Morgan Stanley. Σε κίνδυνο και η εφετινή τουριστική σεζόν

Η Ευρώπη μπορεί να έχει άλλη μία χαμένη καλοκαιρινή τουριστική σεζόν καθώς τα κρούσματα κορoνοϊού αυξάνονται και οι ρυθμοί εμβολιασμών παρουσιάζουν καθυστερήσεις, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

Ο διεθνής οίκος τονίζει ότι ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και οι αργοί ρυθμοί εμβολιασμών μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστερημένο άνοιγμα, θέτοντας σε κίνδυνο και αυτό το καλοκαίρι.

Την περασμένη χρονιά, η Ευρώπη μπόρεσε να διασώσει ένα μέρος της καλοκαιρινής σεζόν με τη βοήθεια των περιορισμών και του καλού καιρού που μείωσαν τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού από την Άνοιξη.

Η Morgan Stanley επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και πάλι αυτή τη χρονιά, δεδομένων των νέων παραλλαγών του ιού που φαίνεται ότι τον κάνουν πιο μεταδοτικό και επικίνδυνο και έχουν οδηγήσει σε επιτάχυνση της αύξησης κρουσμάτων στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία και την Ιταλία.

Τα σχόλια της τράπεζας έρχονται σε αντιδιαστολή με τις πρόσφατες δηλώσεις επισήμων στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, σύμφωνα με τις οποίες οι διακοπές θα επιτρέψουν από τα μέσα Μαϊου.

.tornosnews.

Πηγή: typoskritis.gr