Πρωθυπουργός εκτός πραγματικότητας

 Ο πρωθυπουργός πήγε χθες στην Ιθάκη για να εξαγγείλει το τέλος των Μνημονίων αλλά τελικώς περιέγραψε το τέλος της κυβέρνησής του.

 

Ο εύστοχος τίτλος της εφημερίδας μας για τον «πηγαιμό στην παραμ-Ιθάκη», που έκανε το γύρο των κοινωνικών δικτύων και αποδόμησε την προπαγάνδα του Μαξίμου, επιβεβαιώθηκε από το διάγγελμα του κ. Τσίπρα.

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και χωρίς να πει τίποτα για την εθνική τραγωδία αλλά και για τις προοπτικές της χώρας, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ακολουθήσει τον μοναδικό δρόμο που γνωρίζει. Αυτόν της ακραίας πόλωσης και των τυφλών επιθέσεων κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Ακόμη και όσων είχαν δεχθεί επίθεση από τρομοκράτες όπως συνέβη με τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Με ολοκληρωτικές πρακτικές που θυμίζουν καθεστώτα του ανατολικού μπλοκ, ο πρωθυπουργός δυσκολεύεται να αντιληφθεί ότι έχει απομονωθεί όχι μόνο από το πολιτικό σύστημα, με εξαίρεση τον πιστό του σύμμαχο Π. Καμμένο, αλλά και από την κοινωνία.

Για αυτό πλέον οι διχαστικές λογικές και η ρητορική μίσους που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας δεν έχουν απήχηση πέραν των μελών του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ που τρέφονται από την εξουσία.

Οι πολίτες έχουν πληρώσει ακριβά τη διακυβέρνηση των τελευταίων 3,5 χρόνων και πλέον δεν μπορούν να ξεγελαστούν από τα ψέματά του.

Η Νέα Δημοκρατία, που ορθώς δεν πέφτει στην παγίδα της πόλωσης, έχει μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά της. Να διευρύνει την επιρροή της στις κοινωνικές και οικονομικές ομάδες μιλώντας για το αύριο της χώρας. Για το πώς θα έρθουν πίσω οι Ελληνες του εξωτερικού, πώς θα δημιουργηθούν ποιοτικές δουλειές, πώς θα αυξηθούν τα εισοδήματα και το κράτος θα υπηρετεί τους πολίτες.

Ο κ. Τσίπρας ας μείνει μόνος στο παιχνίδι της πόλωσης. Είναι ήδη παρελθόν και τα όπλα του δεν φοβίζουν κανέναν.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Πηγή: kritipress.gr