Πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση;

 Ο ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΣ μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τα ρέστα του, εν όψει πιθανών εκλογών και με δεδομένη την αδυναμία του κυβερνώντος κόμματος να ανακάμψει δημοσκοπικά και τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας που κινείται πλέον σε ρυθμούς αυτοδυναμίας.

 

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Το τελευταίο διάστημα, το Μαξίμου και τα «παπαγαλάκια» του έφθασαν στο σημείο να διοχετεύουν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που έχουν ως στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση και σχέδια περί δήθεν αποστασίας, με την υποστήριξη γνωστών επιχειρηματιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Προφανώς, προδίδει πανικό το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει να τα ρίχνει όλα στη διαπλοκή, χωρίς να τολμά να κατονομάσει κανέναν, αλλά αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να «φωτογραφίζει» συγκεκριμένους επιχειρηματίες και βεβαίως γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι ένα κομμάτι της τον έχει στηρίξει με νύχια και με δόντια…

Το άκρον άωτον της συνωμοσιολογίας ήταν με αφορμή την εισβολή αγνώστων στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Κ. Κατσίκη, όταν κορυφαίοι κυβερνητικοί και θεσμικοί παράγοντες, όπως ο κ. Τζανακόπουλος, ο κ. Βούτσης και ο κ. Καμμένος βγήκαν και μιλούσαν για παρακρατικούς μηχανισμούς και ακροδεξιά στοιχεία που τρομοκρατούν βουλευτές και θέλουν να καταλύσουν το πολίτευμα της χώρας. Τελικώς, αποδείχθηκε ότι ήταν μια ομάδα του «Ρουβίκωνα», που, σύμφωνα με δηλώσεις της, δεν κατάφερε καν να εισβάλει στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.

Είναι λογικό να βρίσκεται σε πανικό η κυβέρνηση, όταν ο κυβερνητικός συνασπισμός φυλλορροεί και όταν τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων αποτυπώνουν διαφορά στην πρόθεση ψήφου άνω των 12 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει με διψήφια διαφορά του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός και, επιπλέον, οι πολίτες, στη μεγάλη πλειονότητά τους, αξιολογούν αρνητικά τόσο τη συμφωνία των Πρεσπών για Σκόπια όσο και την απόφαση του Eurogroup για το χρέος.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. Και δημοσκοπικά, αλλά και στο εσωτερικό της. Γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ δύσκολο, όσο κι αν θέλει, να παραμείνει στην εξουσία, όχι μέχρι το τέλος της θητείας της, αλλά ούτε μέχρι τον Μάιο του 2019 που προσπαθεί απεγνωσμένα να φθάσει.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 

Πηγή: kritipress.gr