Πώς να κάνετε σπιτικό βούτυρο αμυγδάλου

Υλικά

3 φλ. τσαγιού βιολογικά αμύγδαλα, ψημένα και αλατισμένα
1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε ολόκληρα τα ψημένα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Βήμα 2
Χτυπήστε τα αμύγδαλα για λίγη ώρα ανά διαστήματα των 2 λεπτών, μέχρι να βγάλουν όλο το λάδι τους και να έχετε την επιθυμητή συνοχή (για πιο παχύ βούτυρο αμυγδάλου περίπου 7 λεπτά, για πιο λείο περίπου 10 λεπτά).
Βήμα 3
Τοποθετήστε σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και διατηρήστε στο ψυγείο.

newsbeast.gr