Πώς να εξαφανίσετε τον δύσκολο λεκέ που αφήνει το παγωτό σοκολάτας

Ο λεκές από παγωτό σοκολάτας θεωρείται ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες. Αυτός ο λόγος, όμως, δεν είναι ποτέ αρκετός για να σας αποτρέψει από το να απολαύσετε αυτόν τον λαχταριστό πειρασμό. Όσο προσεκτικοί και αν είστε κάποιες φορές κάτι θα πάει στραβά ειδικά αν το παγωτό το τρώει μικρό παιδί. Γι’αυτό προετοιμαστείτε!

Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από παγωτό σοκολάτας

Το πιο σημαντικό πράγμα για να διώξετε τον λεκέ αποτελεσματικά είναι να τον αντιμετωπίσετε πριν προλάβει να στεγνώσει. Αν είστε εκτός σπιτιού μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια βήματα για να προλάβετε τον λεκέ και να μην ποτίσει.
1) Ρίξτε κρύο νερό στο πίσω μέρος του υφάσματος στο σημείο που έπεσε ο λεκές. Έτσι δεν θα περάσει ο λεκές στις ίνες του ρούχου.

2) Αν είστε κοντά σε μπάνιο χρησιμοποιήστε σαπούνι χεριών και τρίψτε τον λεκέ με τα χέρια σας.

3) Πλύντε και πάλι με καθαρό νερό τον λεκέ από την ανάποδη μεριά του υφάσματος.

4) Βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο με το που πάτε στο σπίτι.
Αν σας πέσει παγωτό σοκολάτας πάνω σε ρούχο ή ύφασμα ενώ είστε σπίτι ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Αφαιρέστε το μεγαλύτερο μέρος του παγωτού που έπεσε Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αφαιρέστε την επιπλέον ποσότητα παγωτού που υπάρχει στο ρούχο ή το ύφασμα.

Πλύντε κατευθείαν το ρούχο σας Αφού συμβουλευτείτε τις οδηγίες πλυσίματος του ρούχου ή του υφάσματος, βάλτε το στο πλυντήριο ή πλύντε το στο χέρι.

Tip Ένα υπέροχο tip για να απομακρύνετε τον λεκέ ακόμα πιο εύκολα είναι να ρίξετε πάνω του διάλυμα αλατόνερου και να τρίψετε μέχρι να απομακρυνθεί εντελώς. Αν επιμένει, χρησιμοποιήστε πράσινο σαπούνι αμέσως μετά το αλατόνερο. Αυτό το tip είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε περίπτωση που προκύψει λεκές από παγωτό σοκολάτα στην παραλία. Απλά βουτήξτε το ρούχο στη θάλασσα και χρησιμοποιήστε το θαλασσινό νερό για να εξαφανίσετε τον λεκέ. Στη συνέχεια, με το που επιστρέψετε στο σπίτι, πλύντε με σαπούνι και το ρούχο σας θα είναι σαν καινούριο.

ourlife.gr