Ελευθερία Καβλεντάκη – Κολοκοτρώνη: Πολιτισμός και Αξίες, το ΜΕΛΛΟΝ της Ενδοχώρας

Άρθρο της Ελευθερίας Καβλεντάκη – Κολοκοτρώνη, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων με τον Μανώλη Κοκοσάλη

Είμαι αν όχι η τελευταία, σίγουρα από τις τελευταίες υποψήφιες στο συνδυασμό Πολιτών Αυτοδιοίκηση του Μανώλη Κοκοσάλη που καθυστέρησαν να αποφασίσουν για την υποψηφιότητα τους.

Οι λόγοι ήταν πολλοί και με επιχειρήματα,  αλλά τελικά ένας ήταν αυτός που με ώθησε στο να αποφασίσω.

Αυτόν τον λόγο αγαπητές μου συνδημότισσες και αγαπητοί μου συνδημότες,  θέλω να τον μοιραστώ μαζί σας γιατί νομίζω ότι έχει μεγάλη Αξία και αξίζει να σας τον αναλύσω.

Ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων είναι ένας Δήμος πρότυπο σε αξίες και παραδοσιακά χωριά με αυθεντικούς ανθρώπους.

Από μικρή έχω κληρονομήσει και ζήσει ισχυρές παραδοσιακές Αξίες και εικόνες που συμπορεύομαι σε ολόκληρη την Ζωή μου.

Έχω γαλουχηθεί από την οικογένεια μου και ειδικά από τον Κρεοπώλη, Παντοπώλη Πατέρα μου και γνωστό σε όλους ΞΥΛΟΥΡΗ να σέβομαι, να αγαπώ, να εξυπηρετώ και να προσφέρω τα μέγιστα στους συνανθρώπους μου και στον τόπο που γεννήθηκα και εργάζομαι.

Σε αυτές τις εικόνες ξεχωρίζουν πολύ έντονα, εικόνες με πολλά παιδιά, με κίνηση από χωριανούς και επισκέπτες, με εκδηλώσεις, κέφι, χαρά και αγάπη που έλαμπε από ευτυχία.

Θυμάμαι επίσης την καθημερινή ζωντάνια και την ανάπτυξη που είχε το χωριό μας και ολόκληρος ο Δήμος.

Σήμερα όμως συμβαίνει το Ακριβώς αντίθετο. Δεν υπάρχουν λόγια.

Αντί να πάμε μπροστά πάμε μόνιμα πίσω.

Και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς λέμε φταίει το κράτος, φταίει ο Δήμος, φταίει η νοοτροπία ή φταίει και η ίδια η περιοχή.

Αγαπητές μου συνδημότισσες και αγαπητοί μου συνδημότες δεν φταίει τίποτα από όλα αυτά.

Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι σε εμάς, που δυστυχώς επιτρέψαμε το πλυντήριο της καθημερινότητας, να μας παρασύρει και να ξεχάσουμε τις Αξίες μας, τις παραδόσεις μας, τις δυνατότητες μας και τελικά το ΜΕΛΛΟΝ μας.

Εδώ και μια δεκαετία αποφασίσαμε με την οικογένεια μου να μετακομίσουμε μόνιμα από το Ηράκλειο και να έρθουμε Νότια στην άλλη άκρη του Νομού Ηρακλείου, στο Μεσοχωριό του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Το σίγουρο είναι ότι δεν το έχω μετανιώσει.

Αυτό όμως που καθημερινά με προβληματίζει και με στενοχωρεί είναι ότι το χωριό μας, τα Αστερούσια αλλά και συνολικά Ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων, θα μπορούσε να είναι πυλώνας Αξιών, πολιτισμού και ανάπτυξης.

Αν καταφέρουμε όλοι μαζί, να αφήσουμε οτιδήποτε μπορεί να μας χωρίζει, να γίνουμε μια ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ και να δούμε το κοινό καλό, τότε μόνο θα πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ

Η ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ, η μοναδικότητα της απλότητας, της φιλοξενίας, της γαστρονομίας αλλά και της διατήρησης και ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτισμού του κάθε χωριού του Δήμου μας, είναι η αφετηρία για να κάνουμε τον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων, ένα Δήμο με Πολιτισμό και Αξίες που θα δώσει προοπτικές ανάπτυξης και ΜΕΛΛΟΝ στην Ενδοχώρα.

Θέλω και μπορώ με όλες μου τις δυνάμεις και γνώσεις να συμβάλλω προς αυτή την κατεύθυνση.

Το δικό μας ΜΕΛΛΟΝ και της Ενδοχώρας είναι στα ΧΕΡΙΑ μας, είναι στα χέρια που μοχθούν, εργάζονται, βιώνουν και ζουν στο τόπο τους.