Πειραιάς: Καλά στην υγεία τους οι ναυτικοί, που έπεσαν στη θάλασσα εν ώρα εργασιών

Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο ναυτικοί, που έπεσαν από καταμαράν στη θάλασσα εν ώρα εργασιών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι δύο ναυτικοί ένας 55χρονος και ένας 34χρονος που έπεσαν στη θάλασσα από το καταμαράν στον Πειραιά μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Όπως ανακοινώθηκε από το λιμενικό ο 34χρονος θα λάβει εξιτήριο σήμερα το βράδυ, ενώ ο 55χρονος θα παραμείνει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους για ένα 24ωρο.

Σημειώνεται ότι για το συμβάν με την πτώση των ναυτικών στη θάλασσα στον Πειραιά στο πλαίσιο του αυτοφώρου η εισαγγελία ζήτησε τη σύλληψη του πλοιάρχου, του ύπαρχου και του λοστρόμου του ταχύπλοου καταμαράν.

Τη πλήρη διερεύνηση του περιστατικού με τους δύο ναυτικούς που έπεσαν στη θάλασσα από το καταμαράν στον Πειραιά και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων.

Επίσης, τη διερεύνση του συμβάντος ζητεί και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ αναφέροντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις «οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο του πλοίου που απαγορεύεται, χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας».