Πέτσας: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό

 

Για την λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό, αλλά και περαιτέρω μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των πληττόμενων επιχειρήσεων, ανάμεσά τους και τα ΜΜΕ, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι πηγαίνουμε να κάνουμε κάθε μέρα ένα βήμα αυστηροποίησης των μέτρων. Ο Πρωθυπουργός σήμερα στο διάγγελμά του ήταν σαφής: Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να περιορίσουμε κατ’ αρχάς την διασπορά του ιού. Για να περιοριστεί η διασπορά του ιού πρέπει να μείνουμε στο σπίτι και γι’ αυτό κλείνουμε συνεχώς τομείς της δραστηριότητας της οικονομίας, ενώ κλείνουμε και την πρόσβαση προς τη χώρα μας από υπηκόους τρίτων χωρών εκτός από πολύ εξειδικευμένες περιπτώσεις. Σιγά-σιγά -αν χρειαστεί- θα κάνουμε κι άλλους περιορισμούς, πάντα σε συντονισμό με την Ε.Ε.».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και ο περιορισμός της διασποράς. «Έχουμε να διαχειριστούμε ένα σύστημα υγείας που δεν μπορεί να μας δεχθεί όλους μαζί αν νοσήσουμε απότομα, γι’ αυτό και πρέπει να επεκτείνουμε τη διασπορά του ιού σε βάθος χρόνου. Για να γίνει αυτό πρέπει να μείνουμε στο σπίτι και να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι η Ελλάδα πολλές φορές κινήθηκε πιο γρήγορα από ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Έχουμε απαγορεύσει την είσοδο και τον ελλιμενισμό πλοίων, κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων από χώρες όπως την Ιταλία και θα συνεχίσουμε να αυστηροποιούμε το πλαίσιο αυτό. Κάνουμε ότι χρειάζεται, προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοιου είδους μετακινήσεις. Είναι ξεκάθαρο στους Έλληνες πολίτες, ότι αυτή η Κυβέρνηση παίρνει όποιο μέτρο χρειαστεί, νωρίτερα από όταν χρειαστεί» είπε.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Διαρκής Ιεράς Συνόδου ο κ. Πέτσας τόνισε: «Στο θέμα της Εκκλησίας ήταν σαφής ο Πρωθυπουργός στο πρώτο του διάγγελμα. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε πολλές φορές για να καταλήξει σε κάτι το οποίο ήταν πολύ θετικό εκτός από ένα θολό σημείο που αφορούσε τη Λειτουργία τις Κυριακές το πρωί. Γι’ αυτό επανήλθε χθες ο Πρωθυπουργός και είπε ότι δεν μπορεί να γίνεται -όχι μόνο για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά για κανένα δόγμα- ανοιχτή Θεία Λειτουργία στο κοινό, για να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό».

Μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και των ΜΜΕ

Ο Στ. Πέτσας προανήγγειλε επίσης μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και των Μέσων Ενημέρωσης. «Είναι πολύ σημαντικό να διακρίνουμε αυτό που είπε σήμερα ο Πρωθυπουργός ότι δηλαδή εμείς είμαστε σαφέστατα υπέρ της άποψης πρώτα η Δημόσια Υγεία. Και γι’ αυτό οποιοδήποτε οικονομικό κόστος το αναλαμβάνουμε. Αναφέρθηκε, επίσης στο πρώτο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων, περίπου 2 δις ευρώ, που θα μπορέσει να δώσει μία πρώτη ανακούφιση. Αλλά δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτό, γιατί έχουμε και άλλα μέτρα τα οποία θα ξεδιπλωθούν. Ειδικά για τα Μέσα Ενημέρωσης και τις επιχειρήσεις Τύπου θα εφαρμοστούν ακριβώς τα ίδια ευεργετήματα, τα οποία θα ισχύσουν για τις εταιρείες, οι οποίες θα κλείσουν. Γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα Μέσα Ενημέρωσης δεν μπορεί να κλείσουν. Αυτή την στιγμή τα χρειαζόμαστε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο για να προσφέρουν έγκυρη ενημέρωση. Σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο και με την Προεδρία της Κυβέρνησης τα Μέσα Ενημέρωσης θα έχουν τα ίδια ευεργετήματα που θα έχουν και οι τομείς της οικονομίας που κλείνουν με διοικητική απόφαση».

 

 

try { _402_Show(); } catch(e) {}

topontiki